Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Suriye sınırında kurulacak güvenli bölge ile ilgili Türkiye'nin ve ABD'nin anlaştığını belirterek, "Suriye sınırına tespit edilen güvenli bölgeye girmeleri durumunda DAİŞ ve PYD (silahlı kanadı YPG) güçleri hem Türkiye hem de ABD tarafından vurulacak" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e Devlet Şeref Madalyası tevcih törenine katılan Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, düzenlenen resepsiyonda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Suriye sınırları içerisinde kurulacak olan güvenli bölge konusunda Türkiye'nin ve ABD'nin anlaştığını dile getiren Sinirlioğlu, Suriye sınırında tespit edilen güvenli bölgeye girmeleri durumunda DAİŞ ve PYD (silahlı kanadı YPG) güçlerinin hem Türkiye hem de ABD tarafından hedef alınacağını açıkladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin güvenli bölgede konuşlanıp konuşlanmayacağı yönündeki soruyu cevapsız bırakan Sinirlioğlu, güvenli bölgede Esed rejimiyle savaşan Özgür Suriye Ordusu unsurlarının yer alacağını ifade etti.

Suriye sınırları içerisinde oluşturulmasına karar verilen güvenli bölgenin büyüklüğü konusunda da bilgiler veren Sinirlioğlu, bölgenin büyüklüğünün doğu-batı yönünden 98 kilometre, derinliğinin ise 45 kilometre olacağını sözlerine ekledi.