Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, bu sabah Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası’nı (KTÖS) ziyaret etti.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Bumin Paşa’nın ve diğer bakanlık yetkililerinin eşlik ettiği Dürüst, KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil tarafından karşılandı. Dürüst, sendika lokalindeki emekli öğretmenlerle de kısa bir süre sohbet etti. Daha sonra Dürüst, Elcil ve KTÖS’ün diğer yetkilileriyle görüştü.

“EĞİTİMDEKİ PAYDAŞLARIN BİRLİKTE HAREKET ETMESİ ÖNEMLİ”

KTÖS’ü eğitimi görüşmek, istişare ve diyaloğu daha üst düzeye çıkarmak için ziyaret ettiklerini kaydeden Bakan Dürüst, “eğitimdeki paydaşların birlikte hareket etmesi önemli” dedi.

Kemal Dürüst, Milli Eğitim Bakanlığı’na iletilen çalışmaların en üst düzeyde değerlendirildiğini belirterek, sendikaların ve sivil toplum örgütlerinin görüşlerinin hiçbir zaman yok farz edilmediğini vurguladı.

“Öğretmenler baş tacımızdır” diyen ve Eğitim Bakanlığı’ndaki kadroların da öğretmenlerden oluştuğunu anımsatan Dürüst; “öğretmenlerin bu topluma verdiği hizmetleri kimse göz aradı edemez” şeklinde konuştu.

“EYLEMLERİ VE GREVLERİ DEMOKRATİK BİR HAK OLARAK GÖRÜYORUZ AMA ARZUMUZ...”

Sendikanın zaman zaman Milli Eğitim Bakanlığı’na karşı yaptığı eylemleri ve grevleri demokratik bir hak olarak gördüklerini de sözlerine ekleyen Dürüst, “bunlara, anti duruşumuz yok ancak arzumuz eğitime katkı sağlayabileceğini düşündüğümüz projeleri görüş alarak birlikte hayata geçirmek” dedi.

1456911362.jpg

“TOPLUMUN UZLAŞIYLA HAREKET EDİLEBİLECEĞİNİ GÖRMEYE İHTİYACI VAR”

Toplumun uzlaşıyla hareket edilebileceğini görmeye ihtiyacı olduğuna da dikkat çeken Kemal Dürüst, “Eğitim Bakanı olarak sizleri ziyaret etmeyi bir görev olarak algılıyorum. Eğitime katkı sağlayacak görüşlere ve işbirliklerine her zaman açığız” şeklinde konuştu.

Ziyaretlerine KTÖS ile başladıklarını, Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı ile devam edeceklerini söyleyen Dürüst, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası’na (KTOEÖS) da gideceklerini kaydetti.

ELCİL: “SAYIN DÜRÜST BİZİ UZUN SÜREDEN SONRA ZİYARET EDEN İLK EĞİTİM BAKANI”

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, göreve gelen eğitim bakanlarının genelde sendikayı ziyaret etmediğini kaydederek, “Sayın Dürüst bizi uzun süreden sonra ziyaret eden ilk eğitim bakanı” dedi.

1456911364.jpg

“EĞİTİMİN GİDİŞATIYLA İLGİLİ ENDİŞELİYİZ”

Konuşmasında eğitimin gidişatıyla ilgili ciddi endişeleri bulunduğunu kaydeden Şener Elcil, “yaptığımız eylemler de bu yanlışların düzeltilmesi, doğru bir noktaya gelmesi içindir” dedi.

Arzularının eylem yapmak değil, Eğitim Bakanlığı ile ortak hedefe yürümek olduğunu vurgulayan Elcil, “parasız, laik, bilimsel, demokratik bir eğitimin ülkede yerleşmesi temel hedefimiz. Önemli olan var olan sorunların eylemsiz çözülmesi. Herkesin para ödemeden, sağlıklı, nitelikli eğitim alabilme hakkına sahip olması” vurgusunda bulundu.

“YARIŞMACI SINAVLAR... DENETLEMEDE VE DEĞERLENDİRME DE CİDDİ SIKINTI VAR”

Kolej giriş sınavları gibi, “yarışmacı sınavların” eğitimdeki en büyük sorunlardan biri olduğunu söyleyen Elcil, “denetleme ve değerlendirme” konusunda da ciddi sorun bulunduğunu söyledi.

KTÖS Genel Sekreteri Elcil, “bugün özel hastanelerde ortaya çıkan sonuç denetimsizliktense eğitimdeki bazı sorunların temelinde yatan da denetimin ve değerlendirmenin olmamasıdır. Bu konulara eğilmemiz gerekiyor” dedi.

“SAYIN BAKAN ‘TAM GÜN EĞİTİM’ DİYOR, BİZ ‘EĞİTİMDE SÜRE’ DİYORUZ...”

Ekonomik yaşamla eğitimin birlikte yürütülmesi için görüşlerin paylaşılmasına ve yatırıma gerek olduğuna dikkat çeken KTÖS Genel Sekreteri Elcil şunu ekledi:

“Çalışma yaşamıyla eğitimin uyumunun önemli olduğunu düşünüyoruz. Sayın Bakan ‘tam gün eğitim’ diyor, biz ‘eğitimde süre’ diyoruz.”

“SADECE TEORİK EĞİTİM DEĞİL....YAPARAK YAŞAYARAK ÖĞRENME”

KTÖS Genel Sekreteri Elcil, “Sadece teorik değil çocukların yaparak yaşayarak öğrenmesine fırsat yaratacak bir eğitimin topluma sunulması için çalışmaya hazırız. Eğitim Bakanlığı’ndan olumlu bir yaklaşım görüyoruz. Birtakım adımları beraber atacağımızı düşünüyorum” dedi.

“İKİ TARAFTA DA OLUMLU ADIM ATARSA SONUÇ ALMAMAK MÜMKÜN DEĞİL”

“İki taraf olumlu adım atarsa sonuç almamak mümkün değil” ifadesine yer veren Elcil,  konuşmasında devletin kaynaklarının tasarruflu şekilde kullanılmasının da önemli olduğunu söyledi.