Milli Eğitim Bakanı ve UBP Güzelyurt İlçe Başkanı Kemal Dürüst’ün son dönemde yaptığı icraatların parti tabanında ciddi huzursuzluklara neden olduğunu iddia etti.

Yeni Bakış’ın Şikayet Hattı'nı  arayan  ve ismini vermek istemeyen bir  UBP Güzelyurt delegesi, gazetemizin son günlerde UBP hakkında yaptığı haberleri doğrularken, Eğitim Bakanı ve UBP Güzelyurt İlçe Bakanı Kemal Dürüst’ün keyfi hareket ederek delegelerin onayını almadan partiye üye yazdığını söyledi.

"Tüzüğe aykırı"

Yapılan üyeliklerin UBP’nin yeni tüzüğüne aykırı olduğunu ifade eden delege, Dürüst tarafından  yapılan usulsüz icraatların ise   31 Ekim’de gerçekleşecek olan UBP Kurultayı’nı istenilen adayın kazanmasına yönelik olduğunu savundu . Delege, yapılan usulsüzlüklerin delegeler arasında huzursuzluğa neden olduğunu ve delegelerin kurultayda olay çıkarmaya hazırlandıklarını ileri sürdü.

Delege, Kemal Dürüst’ün UBP Kurultayı’na sayılı günler kala böyle icraatlar yapmasını hazmedemediklerini ve Milli Eğitim Bakanı olan bir kişinin makamını bu işler için kullanmasının kabul edilir bir durum olmadığına vurgu yaptı.

Kaynak: Yeni Bakış