Emir Ertorun

TDP Gazimağusa Milletvekili Hüseyin Angolemli iç tüzük gereği söz alarak Kamu Hizmeti Komisyonu hakkında konuştu.

Angolemli, Kamu Hizmeti Komisyonu’nun için için çürüdüğünü ve kurumun giderek güven kaybına uğradığını kaydetti.

Eğitim Bakanlığı’nın din dersi öğretmenliği için açtığı münhal sonucu yazılı sınavda 1’inci gelenin önce sözlü sınava çağrıldığını sonra da saatler kala sınavın ertelendiğini belirten Angolemli, sınavın neden ertelendiğine ilişkin bir açıklama bile yapılmamasını eleştirdi.

Yetkilileri açıklama yapmaya davet eden Angolemli, Eğitim Bakanlığı’nın yanlışlıkla münhal açtığı iddiasının dolaştığını belirterek, bu olayın arkasındaki gerçeği sorguladı ve ilgili ve yetkilileri göreve çağırdı.

Angolemli, Kamu Hizmeti Komisyonu’nu Anayasa doğrultusunda tarafsız olmaya davet etti.

BEROVA: “SORULARA İTİRAZ GELİNCE DEĞERLENDİRMEK İÇİN ERTELEDİK”

Angolemli’yi yanıtlamak üzere Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, KHK’ya soru bankası oluşturulması için Türkiye’den sorular aldıklarını, bu sorulara itirazlar gelmesi üzerine değerlendirme yapmak için sınavı ertelediklerini, tek amaçlarının araştırma yapmak olduğunu dile getirdi.

Berova, Türkiye ile yapılan ekonomik ve mali protokol çerçevesinde kısıtlı istihdam olanaklarının 3’te birinin Milli Eğitim Bakanlığı’na ait olduğunu, kendilerinin de bu çerçevede birçok branşta münhal açtıklarını, kadro olanaklarını genişletme yoluna gittiklerini dile getirdi.

Bu sırada yerinden soru soran CTP Milletvekili Ferdi Sabit Soyer’in sorusu üzerine, bu konuda kafalarda soru işareti kalmaması için gerekli hassasiyeti göstereceklerini dile getirdi.