Gündem Kıbrıs Özel

Eğitim nereden tutsanız elinizde kalıyor. Öğretmen eksiklikleri, grevler, eylemler derken eğitim kurumlarının da hali adeta içler acısı.

Bugün Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi'nde çekilen görüntüler eğitim kurumlarının vahim durumunu bir kez daha gözler önüne serdi. Eğitim görmekte olduğu Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi öğrencisinin sosyal medya hesabından okulun tuvaletlerinin durumunu gösteren fotoğrafları paylaşması, eğitime, gençlerimize ve hijyene verilen önemin ne kadar düşük seviyelerde olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Tuvaletlerdeki pislik ve su nedeniyle bu okulun hademesi yok mu? Bu okulun tuvaletleri bozuk mu? Bozuksa, bozuk tuvaletler niye tamir edilmiyor? soruları akıllara gelirken, Lavaboların içerisindeki izmaritler okul içerisinde sigara içildiğini net bir şekilde gözler önüne seriyor. 

OKULDA SİGARANIN İŞİ NE?

Öğrenci tuvaletlerine ait lavabolarda bulunan sigara izmarit ve paketleri, bir çok öğrencinin okula sigara ile gelip buralarda sigara içtiğinin bir göstergesi. İzmarit sayılarına bakıldığında ise okulda sigara içen öğrenci sayısının hiç de azımsanmayacak derecede olduğu da görülebiliyor.

İlgili okulumuzda öğrenciler sigaraylamı okula geliyor?  Neden öğrencilerin sigara içip içmediği denetlenmiyor?  Bu sigaralar öğrencilere ait değilse kime ait? Bütün bu soruların cevabını ilgili Bakanlık ve Okul Müdürü tarafından cevaplanmasını umuyor, eğitim yuvalarımızdaki hijyenin ve denetimin en üst düzeyde olmasını bekliyoruz.

BUNLARIN SEBEBİ MÜFETTİŞ SIKINTISI MI?

Milli Eğitim Eski Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, istifasını açıkladığı basın toplantısında okullarda bulunan öğretmen eksikliğinin yanında, Bakanlıkta müfettiş eksikliğinin de bulunduğunu ve bu sebebten dolayı okullarda gerek denetimin yapılamadığını dile getirmişti.

Görevi Arabacıoğlu'ndan devaraln Özdemir Berova ise ilk etapta öğretmen kadrosundaki eksik için 10 kadro açılacağını duyurumuştu. Fakat Bakan Berova müfettiş konusunda herhangi bir açıklamada bulunmadı. Okullardaki denetimsizliklerden oluşan bu otorite boşluğundan ötürü bu görüntülerle karşılaşmakta da maalesef ki kaçınılmaz oldu. 

Göreve geldiği günden beridir çeşitli okul ziyaretlerinde bulunan Bakan Özdemir Berova bu konuda ne gibi bir önlem alacağı da büyük bir merak konusu.

TUVALETLERDE CİDDİ HASTALIK RİSKİ VAR

Görünen o ki ilgili okulun pek de önem verdmediği tuvaletlerden pek çok hastalık vücudumuza girebiliyor.

Grip, Koli Basili ve Hepatit A gibi birçok bakteri umumi tuvalet ve lavabolarda üremek ve bulaşmak için bekliyorlar. 

Doğrular biraz zalimce gelebilir fakat Grip'ten İshal'e kadar bir çok virüsü lavabodan, el kurutucusundan ve tuvalet kapağından kapılabilir. Düzgün temizlemezlik yapılmadığı takdirde, ciddi hastalıklara neden olacak tuvalet kullanımı en fazla dikkat edilmesi gereken hususlardan biri.

untitled-1-783.jpg

2-191.jpg

3-123.jpg

4-080.jpg