Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ülker Vancı Osam moderatörlüğünde gerçekleşen “Eğitim ve Yaşam” programına bu hafta DAÜ Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Sıtkiye Kuter konuk oldu. Söz konusu programda “Değerler Eğitimi” konusu ele alındı.

Doç. Dr. Kuter öncelikle “Değer” kavramını “bireyin hayatına rehberlik eden ilkeler” şeklinde açıkladı. Bu ilkelerin bilgi, davranış, inanç gibi boyutlar şeklinde karşımıza çıktığını belirtti. Programda insanı insan yapan, bireyin karakterini oluşturan değerlerin önemine vurgu yapıldı. Eğitim sistemimizde değerler eğitiminin nasıl verildiği açıklanmadan önce Milli Eğitim Temel Kanunu’ndan eğitimin genel amaçları seyirciyle paylaşıldı. Doç. Dr. Kuter genel amaçlarımıza göre  “bireyin kendine ve topluma faydalı bir vatandaş olarak yetişmesini sağlamak” için değerler eğitiminin önemine vurgu yaptı. Söz konusu programda, değerler eğitiminin öğrenciye belirli derslerle verilerek öğrencinin Milli Eğitim’in belirlemiş olduğu bazı temel değerleri içselleştirmesini sağladığı konusuna değinildi. Doç. Dr. Kuter, farklı ülkelerde de değerler eğitiminin “Karakter eğitimi, yurttaşlık eğitimi” gibi programlar ile öğrencilere verildiğini dile getirdi.

Eğitim ve Yaşam Programının söz konusu bölümü 29 Mayıs 2016 Pazar günü, 21:00- 21:45 saatleri arasında BRT 2 kanalında yayınlanacaktır.