Başbakanlık’ta gerçekleştirilen toplantıda dövizin yükselişine karşı özel eğitim kurumlarının bir tedbir alıp almayacağı görüşüldü.

Başbakan Ömer Kalyoncu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Maliye Bakanı Hasan Başoğlu’nun yanı sıra, Akdeniz Karpaz Üniversitesi, Doğu Akdeniz Üniversitesi, Girne Amerikan Üniversitesi, Girne Üniversitesi, Lefke Avrupa Üniversitesi, Lefkoşa İngiliz Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Yakın Doğu Üniversitesi, Girne Amerikan Koleji, Yakın Doğu Koleji, The English School of Kyrenia, Necat British College ve Levent Koleji temsilcileri katıldı.

Toplantının girişinde kısa bir açıklama yapan Başbakan Kalyoncu, bir mutabakata varılırsa üniversitelerin bunu uygulayacağını kimseyi zorlama gibi bir durumun olamayacağını belirtti.

Başbakan Ömer Kalyoncu, toplantı sonrası BRT’ye yaptığı açıklamada dövizdeki yükselişin harçlarda yüzde 15’lik bir artışa neden olduğunun tespit edildiğini bunun çok büyük bir sıkıntı yaratmayacağı görüşünün ortaya çıktığını belirtti.

Başbakan Ömer Kalyoncu, özel kolejlerin ise dövizle ilgili harçlarını kendi içinde değerlendireceğini söyledi.

Bu arada Üniversiteler Birliği’ne bağlı özel eğitim kurumlarında harçlar Euro’nun bugünkü kuru olan 3.31 TL’den Ekim’in ilk haftasına kadar sabitlendi..