İzmir'in Çiğli ilçesinde, eğlenmek için dışarı çıkan 2 gencin içinde bulunduğu otomobil, önce bir otomobile çarpıp savruldu, sonra belediye otobüsüne arkadan çarptı. Kazada, hurdaya dönen otomobildeki 2 kişi hayatını kaybetti

Kaza, saat 02.00 sıralarında, Anadolu Caddesi Çiğli Belediyesi yakınlarında meydana geldi. Konak yönünden Menemen yönüne giden 23 yaşındaki Hamza Yılmaz yönetimindeki 35 GA 5962 plakalı otomobil, Hasan Yen'in kullandığı 35 KD 0863 plakalı otomobille çarpıştı. Kontrolden çıkan otomobil savrularak yolcu almak için durağa yanaşan İsmail Göze yönetimindeki 35 DA 7806 plakalı belediye otobüsüne arkadan çarparak durdu. Hurdaya dönen otomobilde 2 kişinin sıkıştığını gören çevredekiler durumu polis, sağlık ve AKS 110 ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen AKS 110 ekipleri, araç içerisinde sıkışan sürücü Hamza Yılmaz ve arkadaşı Serhat Aktaş'ı (26) çıkardı. Sağlık ekipleri yaptığı kontrolde Yılmaz ve Aktaş'ın hayatını kaybettiğini belirledi. İki arkadaşın cansız bedenleri İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Kaza nedeniyle yaklaşık bir saat araç trafiğine kapalı kalan cadde kazaya karışan araçların kaldırılmasıyla tekrar ulaşıma açıldı.

'EĞLENCE DÖNÜŞÜ KAZA OLDU" İDDİASI

Öte yandan, Antalya Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı Bölümünden geçen yıl mezun olan Hamza Yılmaz, önceki gün öğle vakti Foça'da tatil yapan ailesinden izin alıp İzmir'e eğlenmeye gitti. Yakın arkadaşı kaportacı Serhat Aktaş ile buluşan Yılmaz, bir süre Alsancak'ta eğlendikten sonra gece eve dönüş için yola çıktığında kaza olduğu ileri sürüldü. İzmir Adli Tıp Kurumu morgundan iki gencin cesedi ailesi tarafından alındı.

Hamza Yılmaz, Soğukkuyu Camisinde kılınacak ikindi namazının ardından Doğançay mezarlığına, Serhat Aktaş ise Aliağa Merkez Camisinde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Aliağa mezarlığında toprağa verileceği öğrenildi.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.