Suna Erden

Eğlence mekânlarında son zamanlarda piyasada “kahkaha gazı” olarak bilinen maddenin balonlara doldurularak eğlence mekânına gelen müşterilere 10 liraya satıldığı ortaya çıktı. Alınan maddenin narkoz etkisi yaptığı belirtilirken, ihbarı alan Narkotik Ekipleri önceki gece Girne’de faaliyet gösteren iki eğlence mekânına baskın düzenledi. Baskında binlerce gaz dolu tüp ele geçirilirken, balonlara doldurulan gazın nitro-oksit içeren “Cream Charger” isimli üründen elde edildiği öğrenildi. Operasyonda iki eğlence mekânının işletmecileri ve müşterilere balonlara doldurulan gazı satan çalışanlar gözaltına alındı. Zanlılar dün tutuklama talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı. 

İHBARI ALIP, HAREKETE GEÇTİLER 

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesinde görevli polis, 13 Ağustos tarihinde Girne-Alsancak bölgesinde faaliyet gösteren bir disco-bar’da küçük tüplerde bulunan gazın bir alet yardımı ile balonlara doldurulduğunu, bunların şahıslar tarafından çekilmesi ile uyuşturucu etkisi yaptığına dair ihbar aldıklarını söyledi. Aldıkları ihbar üzerine önceki gece disco-bara operasyon düzenlediklerini kaydeden polis, zanlılar Harun Köftecioğlu, Sami Otcuoğlu, Yusuf Karaaziz, Serhan Aydınel, Adem Yeşilçimen ve Timur İbrahim’in Alsancak’ta faaliyet gösteren iki farklı eğlence mekanına düzenlenen baskında tutuklandığını söyledi. 

BİNLERCE TÜP 

Polis, işletmesini Sami Otcuoğlu ve Yusuf Karaaziz’in yaptığı disko bar içinde zanlıların huzurunda yapılan aramada bin 73 adet dolu 7 âdeti kullanılmış toplam bin 80 adet uyuşturucu madde içerdiğine inanılan küçük tüp bulunduğunu kaydetti. Polis, Otcuoğlu’na ait Ozanköy-Girne’de faaliyet gösteren ofisinde yapılan aramada ise, 2 bin 880 adet uyuşturucu madde içerdiğine inanılan küçük tüplerin emare olarak alındığını belirtti. 

ANALİZ SONUÇLARI BEKLENİYOR 

Gözaltına alınan zanlılardan Serhan Aydınel, Adem Yeşilçimen ve Timur İbrahim’in ifade vererek söz konusu tüpleri 13 Ağustos tarihinde Akyar Sınır Kapısı’ndan kanunsuz olarak getirdiklerini söylediklerini kaydeden polis, bulunan gaz dolu tüplerin analiz için laboratuara gönderildiğini kaydetti. Zanlılar hakkında soruşturma başlatıldığını, tüplerdeki maddenin analiz sonuçlarının beklendiğini belirten polis, zanlıların soruşturma amaçlı 2 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti. Talebi değerlendiren mahkeme zanlılar hakkında 2 gün tutukluluk kararı verdi.