Ercan Devlet Havaalanı’ndan ülkemize tasarruflarındaki uyuşturucu haplarla giriş yapan sanıklar Haluk Babaoğlu, Hasan Kaya ve Zeynel Aydoğan aleyhindeki karar dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde açıklandı.

Kamalı Haber

Başkan Ömer Güran ve yargıçlar Rauf Kürşat, Vedia Barkut huzurunda görüşülen davada heyetin kararını başkan Güran açıkladı. Kararda sanıklar lehine ve aleyhine olan hususları değerlendirdiklerini açıklayan Başkan Güran, bir günlük eğlence maksadıyla KKTC’ye gelen sanıkların tasarruflarında getirdikleri 4 adet hapı kendi kullanımları için getirdiklerini, ancak kimsenin ülkeye uyuşturucu madde sokma hakkının bulunmadığını belirtti. 

Sanıkların suçlarını kabul edip adaletin erken tecelli bulmasına katkı koymalarını lehlerinde hafifletici neden olarak saydıklarını dile getiren Başkan Güran, işlemiş oldukları suçun çok ciddi ve toplumda huzurun bozulmasına neden olmasını da ağırlaştırıcı neden olarak değerlendirdiklerini söyledi.

25’er gün hapis cezasıyla cezalandırıldılar

Başkan Ömer Güran dava konusu olgular ışığında suçlu bulup mahkûm ettikleri sanıkları 25’er gün hapislikle cezalandırmayı uygun ve adil bulduklarını açıkladı.