KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, 15 gün aradan sonra bir araya gelen müzakerecilerin bugün gerçekleştirdiği görüşmede önümüzdeki günlerin yoğun takviminin belirlendiğini kaydetti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi müzakerecileri, 15 gün aradan sonra bugün ara bölgedeki Ledra Palas Otel'de bir araya geldi. KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, müzakerecilerin bugünkü görüşmesinde önümüzdeki günlerin yoğun takviminin belirlendiğini kaydetti. 15 günlük aradan sonra yeniden bir araya gelen müzakerecilerin görüşmesi hakkında açıklama yapan Burcu, müzakereciler Özdil Nami ile Andreas Mavroyannis'in bugün yaklaşık 3 saat süren görüşmesinin "hazırlık" niteliğinde olduğunu söyledi. "Bu hafta gerek müzakereciler gerekse teknik komite düzeyinde bizi yoğun süreç bekliyor" diyen Barış Burcu, müzakerecilerin hafta boyunca Ledra Palas Otel'de görüşeceğini de bildirdi.

EIDE 31 AĞUSTOS'TA GELİYOR

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Burcu, liderler görüşmesinin 1 Eylül'de yapılacağını da anımsatarak, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-moon'un Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide'nin 31 Ağustos'ta adaya geleceğini açıkladı. Müzakereciler pazartesi gününe kadar hafta sonu hariç her gün görüşecek. Müzakerecilerin yarınki görüşmesi Ledra Palas Otel'de saat 09.00'da başlayacak.