Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide ve AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun Cumhurbaşkanlığına seçilen Mustafa Akıncı’yı telefonla arayarak tebrik ettiği bildirildi.

Akıncı’nın ofisinden yapılan açıklamada, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in telefon görüşmesinde Akıncı’ya, gelecek için birlikte çalışmaya hazır olduğunu söylediği ve Akıncı ile Anastasiadis’in ilk fırsatta bir araya gelmek üzere mutabakata vardığı kaydedildi.

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin de Akıncı’yı tebrik ederek, çözüm için birlikte çalışmaktan mutlu olacağını söylediği belirtildi. Eide’nin Mayıs ayı başında adaya gelerek müzakere sürecini görüşeceği, bu yılı “fırsat yılı” olarak değerlendirdiği ifade edildi.

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun da Cumhurbaşkanlığına seçilen Mustafa Akıncı’yı telefonla arayarak tebrik ettiği bildirildi.

BM'DEN AÇIKLAMA...

Bu arada Kıbrıs'taki BM Barış Gücü'nden (UNFICYP) yapılan açıklamada, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin, Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Mustafa Akıncı’yı telefonla arayarak, üstlendiği yeni rol dolayısıyla tebrik ettiği ve Akıncı'nın müzakerelere bir an önce yeniden başlanması konusundaki taahhüdünü memnuniyetle karşıladığı belirtildi.

EİDE 4 MAYIS'TA ADAYA GELİYOR

Açıklamada, Eide'nin, müzakerelerin yeniden başlamasına ilişkin hazırlık çalışmalarını sürdürmek amacıyla 4 ile 8 Mayıs tarihleri arasında adayı ziyaret edeceği de bildirildi.