Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran 2016’ya ait kamu görevlilerinin ek mesai alacaklarının ödenmesi konusunda, Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) ve  Gümrük Çalışanları Sendikası (Güç-Sen) yetkilileri ile ödeme takvimi üzerinde anlaştı.

Yapılan anlaşma altında kamu görevlilerinin ek mesai alacakları ağustosta ödenmiş olacak.

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, KTAMS ve Güç-Sen yetkilileri ile yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, haziranda, mart ayına ait ek mesai alacaklarının yüzde ellisi; temmuzda Bayram öncesi, marta ait ek mesai alacağının ikinci yarısının; nisan ait ek mesai alacağının temmuzda Bayram sonrası, mayıs ve hazirana ait alacakların da ağustos ayında  ödenmesi konusunda sendikalarla mutabakata vardıklarını söyledi.

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı ile de konuyu görüştüklerini ifade eden Denktaş, “Temmuzda bir buçuk aylık, Ağustos ayında da iki aylık ek mesai ödenmek suretiyle devletin kamu görevlilerine ek mesai borcu ortadan kalkmış olacak” dedi.

KAPTAN

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan ise, Maliye Bakanlığı ile ülkenin içinde bulunduğu ekonomik şartları da göz önünde bulundurarak mutabakata vardıklarını belirtti.

Ek mesai alacağı olan kamu görevlilerinin varılan mutabakattan yüzde yüz memnun kalmayabileceğini de belirten Kaptan, ancak ülkenin ekonomik sıkıntısının herkesin de sıkıntısı sayıldığını söyledi.

Kaptan, “Sendika olarak Maliye Bakanının iyi niyetini, sorunları çözme adına tutumunu anlayışla karşılıyoruz, önemli olan sorunu çözme ve adımların atılmasıdır” dedi.

DAĞMAN

Güç-Sen Başkanı Derviş Dağman da, ortamı germeye gerek olmadığını, ülkenin sıkıntılarının farkında olduklarını ve Maliye Bakanının sunduğu önerinin Güç-Sen tarafından da kabul gördüğünü söyledi.

Dağman, sonuçta Maliye Bakanlığı ile ek mesai alacaklarının ödenmesini bir takvime bağladıklarını, bu takvime göre ağustosta kamu görevlilerinin alacaklarının ödenmiş olacağını belirtti.