Üretim Sokağı Kültür Sanat Merkezi dün akşam Arabahmet Kültür Evi'nde “Ekim Devriminin 97. Yılında, Gezi’den Rojava’ya Sovyetler’in İzinde!” slogan ile düzenlediği Ekim Devrimi etkinliğinde dernek atölye çalışmalarının sergilendiği kollektif bir etkinlik gerçekleştirdi...

Etkinlik Üretim Merkezi Sinema Atölyesi’nin hazıladığı film gösterimi ile başladı.

Hazırlanan yarım saatlik belgesel nitelikli flimde Büyük Sosyalist Ekim Devrimi başta olmak üzere dünya devrim tarihine geçmiş önemli halk ayaklanmaları hatırlatıldı.

Film gösteriminin ardından gece devrim mücadelesinde hayatlarını yitirenler anısına saygı duruşu ve Enternasyonal marşı ile devam etti.

Üretim Merkezi adına gece ile ilgili kısa bir konuşma yapan Yusuf Alkım ise, bugüne gelene dek yaşanan tarihsel süreci değindi. Alkım konuşmasında devrim mücadelesinin yoluna ışık tutacak gelişmelerin, devrimci kitleler tarafından dikkate alınması gerktiğine vurgu yaptı ve Ekim Devrimi’nin 100. yılına yaklaştığımız bu dönemde yeni Ekim’lerin ufukta olduğunu belirtti. Alkım Sovyetler Birliği’nin dağılması ile birlikte ortaya çıkan tek kutuplu dünyamızda emperyalist odakların işçi, emekçi halkların yaşamını her geçen gün daha da çekilmez hale getirdiğine dikkat çekerek, bu saldırılara karşı tüm dünya işçi, emekçi halklarının birlik olması gerektiğini belirtti. Alkım ayrıca yeni devrimler için Kıbrıs’ta da güçlü bir devrimci örgütlenmenin yaratılması gerektiğini belirterek tüm devrimcileri bu örgütlenmenin yaratılması mücadelesine katkı koymaya çağırdı.

Konuşmanın ardından ise Üretim Merkezi Müzik Atölyesi ve Tiyatro Atolyesi’nin ortak hazırladığı şiir drama sahnelendi..

Gösterinin ardından gece son bulurken, etkinlik boyunca sergilenen Üretim Merkezi Resim Atölyesi’nin hazırladığı çizimler katılımcılar tarafından büyük beyeni topladı.

Üretim Merkezi’nden verilen bilgiye göre resim, tiyatro, müzik atölye çalışmaları her hafta düzenli olarak yapılmaya devam ediyor ve ilgi duyan herkese açık. Ayrıca Merkez bünyesinde her ayın ilk Pazar’ı sabah kahvaltısı, ikinci Salı akşamı sinema gösterimi ve üçüncü Pazar günü ise doğa yürüyüşleri düzenleniyor.