Üretim Sokağı Kültür Sanat Merkezi tarafından düzenlenen “Ekim Devrimi” etkinliği dün akşam KTÖS’te  gerçekleştirildi.

Üretim Sokağı Kültür Sanat Merkezi’nin “Ekim Devriminin 98. Yılında, Sovyetler’in İzinde!” sloganı ile KTÖS’te düzenlediği “Ekim Devrimi” etkinliğinde dernek atölye çalışmalarının sergilendiği kollektif bir çalışma gerçekleştirildi.

Üretim Sokağı Kültür Sanat Merkezi Yönetim Kurulu adına başkan Canan Onurer’in yaptığı açıklamaya göre, etkinlik, bugüne kadar dünyanın dört bir yanında yaşamlarını devrim mücadelesinde adayanların anısına saygı duruşu ile başlandı. Açıklamada, saygı duruşunun ardından Türkiye’de mücadele yürüten “Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu”nun hazırlamış olduğu “Ekim Devrimi” konulu belgesel gösteriminin gerçekleştirildiği kaydedildi. Belgesel gösteriminin ardından ise Üretim Merkezi adına Yusuf Alkım’ın, “Ekim Devrimi” ile ilgili sunum yaptığı, belgesel gösterimi ve sunumda “Büyük Sosyalist Ekim Devrimi”nin gelişim süreci ve sonrasındaki kazanımların aktarılarak günümüze yansımalarına değinildiği belirtildi.

Yusuf Alkım konuşmasında, “Ekim Devrimi” ile elde edilen kazanımlara ve sosyalist inşa ile Sovyetler Birliği ülkelerinde yaşanan gelişmelere değindi. Alkım konuşmasında, “Ekim Devrimi”nin 100. yılına yaklaşırken yeni Ekim’lerin de ufukta olduğunu belirterek, Sovyetler Birliği’nin dağılması ile birlikte ortaya çıkan tek kutuplu dünyada emperyalist odakların; işçi, emekçi halkların yaşamını her geçen gün daha da çekilmez hale getirdiğini söyledi ve bu saldırılara karşı tüm dünya işçi, emekçi halklarının birlik olması gerektiğine vurgu yaptı.

Alkım, “Şimdi mücadeleyi yükseltme zamanıdır, şimdi yeni devrimler zamanıdır” diyerek, “yeni devrimler için Kıbrıs’ta da güçlü bir devrimci örgütlenmenin yaratılması gerektiğini” savundu ve “tüm devrimcileri bu örgütlenmenin yaratılması mücadelesine katkı koymaya” çağırdı.

Etkinlikte daha sonra Üretim Merkezi Müzik Atölyesi’nin hazırladığı müzik ve şiir dinletisine geçildi.

Dinletinin ardından ise etkinliğe katılan herkesin katılımı ile “Ekim Devrimi” üzerine bir form gerçekleştirildi.

Diğer yandan Üretim Merkezi’nden verilen bilgiye göre; tiyatro, müzik atölye çalışmaları her hafta düzenli olarak yapılmaya devam ediyor ve ilgi duyan herkese açık. Üretim Merkezi lokali olarak da işlev gören Koyu Kırmızı Kitap Café’de ise katılmak isteyen herkese açık olan ve her Perşembe gerçekleştirilen okuma çalışmaları, Pazar günleri gerçekleştirilen sohbet toplantıları düzenleniyor.

Üretim Merkezi çalışmaları ile ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyenler 0548 854 20 15 numaralı telefondan dernek yetkililerini arayabilir ya da “Üretim Merkezi” isimli facebook sayfasından takip edebilirler.