Duygu ALAN

Okul binasının güvenli olmadığı gerekçesi ile 23 Mart 2016 tarihinde kapatılarak, eğitime Hala Sultan İlahiyat Koleji’nde devam eden Bayraktar Ortaokulu’nun yeni binasının inşaatı hızla devam ediyor.

Ramazan Bayramı öncesinde başlatılan yeni okul binası inşaatının, ihale sözleşmesinde belirtilen tarihe göre, Ekim ayında tamamlanması gerekiyor.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Bayraktar Ortaokulu’nun 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın başladığı 19 Eylül’e hazır olamayacağını bu sebeple Bayraktar Ortaokulu öğrencilerinin bina tamamlanana kadar Hala Sultan İlahiyat Koleji’nde eğitime devam edeceklerini açıkladı.

Müteahhit firma, Ekim ayında inşaatı tamamlamayı hedefliyor.

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Tahir Gökçebel, Şubat ayından önce yeni okul binasına yerleşilemeyeceği görüşünde.

Karkası bitti

İdari, derslik ve laboratuar olmak üzere üç bloktan oluşacak olan Bayraktar Ortaokulu’nun inşaatında şuana kadar, idari bölümün ve dersliklerin yer alacağı iki bloğun karkası tamamlandı.

Laboratuarlar ve öğrencilerin soyunma odaları ile Beden Eğitimi Öğretmenlerinin odalarının yer alacağı bloğun karkasının da birkaç gün içerisinde tamamlanması bekleniyor.

Üç bloktan oluşacak

Bayraktar Ortaokulu’nun yeni binası idari, derslik ve laboratuar olmak üzere üç bloktan oluşacak.

İdari binada müdür odası, 2 adet müdür muavini odası, öğretmenler odası, nöbetçi öğretmen odası, sekreter odası, hademe odası ve öğretmenler ve çalışanlara ait tuvaletlerin yer alacak.

Okul binasının ikinci bloğu, dersliklerden oluşacak, derslik binası 2 kattan oluşacak ve dersliklerin 12’sinin aşağı, 12’sinin de yukarı katta olacak. Her dersliğin 30’ar kişilik olacak.

Bayraktar Ortaokulu’nun yeni binasında üçüncü blok, laboratuarlardan oluşacak.

Binada, fen laboratuarları, teknoloji tasarım laboratuarları, bilgisayara laboratuarları ve öğrencilerin soyunma odaları ile Beden Eğitimi Öğretmenlerinin odaları yer olacak.

Üç bloğun önündeki geniş alanın ise tören alanı, toplanma alanı olarak dizayn edilecek. Okula giriş kapısının idari bina tarafından olacağını dile getirdi.

Müzik odası ve mutfak taşınacak

Yeni okul binasında kullanılacak araç gereçlerin bir kısmı yeni alınacak, eski binada kullanılabilir durumda olan araç gereçler de yeni binaya taşınacak.

Avrupa Birliği projesi ile eski okulda yapılan müzik odası ve mutfak da yeni binaya taşınacak.

Gökçebel: Sabırla bekleyeceğiz

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Tahir Gökçebel, Bayraktar Ortaokulu’nun yeni binasına Şubat ayından önce taşınılamayacağı görüşünü ortaya koydu.

“Amacımız üzüm yemek” diyen Gökçebel, “Hala Sultan İlahiyat Koleji’ne eğitim götürmek için ciddi sıkıntı yaşanıyor. Ama öğretmenler ve öğrenciler büyük bir özveri ile bu sıkıntılara katlanıyor. Sözleşmeye göre inşaatın Ekim ayında tamamlanması gerekiyor ancak görülen o ki, yeni okula Şubat ayından önce yerleşilemeyecek. Bizim de amacımız üzüm yemek dolayısıyla büyük bir özveri ile bu sürece katkı yapacağız.  Öğretmenler ve öğrenciler için, daha iyi bir ortamda eğitim için inşaatın tamamlanmasını sabırla bekleyeceğiz” dedi.