Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa Narkotik Şube Ekiplerinin geçtiğimiz Çarşamba günü Gazimağusa-Lefkoşa anayolu üzerindeki  Güvercinlik kavşağında düzenledikleri operasyonda uyuşturucuyla  tutuklanan zanlılar Hüseyin Atatüre ile Savaş Kadı, dün ek tutukluluk talebi ile Yargıç Ayşen Toroslu’nun huzuruna çıkarıldı.

Yaklaşık 300 gram Bonzai davasının sanıklarından Hüseyin Atatüre, yargıcın söz vermesi üzerine yaptığı konuşmada “ekmek alacak param yoktu” diyerek, işlediği suçtan duyduğu pişmanlığı dile getirdi.

Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Hüseyin Özdesoy, zanlıların Güvercinlik kavşağında düzenlenen operasyon sonucunda 300 gram “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde tasarrufu suçları ile ilgili mahkeme huzurunda olduklarını söyledi.  

Aldıkları ihbarı değerlendirerek 10 Aralık 2014 tarihinde  Güvercinlik kavşağında pusu görevinde bulunduklarını söyleyen Özdesoy, aynı tarihte saat 16.00 sıralarında zanlıların olay mahaline geldiklerini zanlı 1 Hüseyin Atatüre’nin araçtan inerek uyuşturucu maddeyi almak için yolun karşısına geçtiğini ve uyuşturucu maddeyi saklı olduğu yerden çıkardığı esnada suçüstü alınonularak tutuklandığını söyledi.  

Zanlı 2 Savaş Kadı’nın ise zanlı1’ i olay yerine bıraktıktan sonra ilerden geri dönip yine zanlı1’i almak için olay mahalline geri döndüğü sırada tutuklandığını anlatan Özdesoy, zanlı 1 Hüseyin Atatüre’nin verdiği gönüllü ifadesinde suçunu kabul ettiğini aktardı.

Soruşturma sürüyor

Zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın henüz tamamlanladığını ifade eden Özdesoy, uyuşturucu oldukları madde ile konu maddenin içerisinde bulunduğu poşetlerin analizlerinin sürdüğünü aktardı. Özdesoy soruşturmanın selameti açısından zanlıların 8’er gün daha poliste tutuklu kalmalarını talep etti.  Savcı Hasan Çaltılı bu süreyi 5 gün ile sınırlandırdı.  

Yargıç Ayşen Toroslu’nun söz vermesi üzerine konuşan zanlı 1 Hüseyin Atatüre ilk defa uyuşturucu madde nedeni ile mahkeme huzurunda olduğunu  söyleyerek, “Ekmek alacak param bile yoktu” dedi.  Zanlı 2 Savaş Kadı’nın avukatı ise 5 günlük sürenin fazla olduğunu ve tahkikatın daha erken bir sürede biteceğini iddia ederek talebe itiraz etti. Huzurundaki şahadet ve beyanları değerlendiren Yargıç Ayşen Toroslu zanlıların 5’er gün süre ile poliste tutuklu kalmalarına izin ve emir verdi.