Girne’de cep telefon mağazasında başlayan tartışma kanlı bitti. 24 yaşındaki Vietnamlı bir kişi, tartıştığı iş arkadaşı Amir Ahahzad’ı başından defalarca bıçakladı

Tartıştığı iş arkadaşını kafasından bıçaklayan 24 yaşındaki Vietnamlı Vo Van Hoand tutukladı.

Girne’de  Nano Technology isimli işyerinde önceki gece meydana gelen olayda, tartıştığı iş arkadaşı Amir Ahahzad’ı kafasından birkaç kez bıçaklayan Vietnamlı Vo Van Hoand tutuklanırken, bıçak darbelerinden yaralanan  Pakistanlı Shahzad Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde kontrol altına alındı.

Olayın ardından tutuklanan Vietnamlı zanlı dün tutukluluk talebiyle Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli Müfettiş Muavini Hüseyin Zaifer mahkemede verdiği ifadede zanlı Vo Van Hoand’ın “Taamüden adam öldürmeye teşebbüs”, “Kasti hasar” ve “Kanunsuz bıçak taşıma” suçlaması ile gözaltına alındığını anlattı. Zaifer, önceki akşam saat 18.20 sıralarında Girne’de Canpolat Caddesi üzerinde faaliyet gösteren Nano Teknoloji Telefon ve Satış dükkânına alacağı olduğu gerekçesi ile giden zanlı Vo Van Hoand’ın tasarrufunda kanunsuz olarak bulundurduğu 19 cm uzunluğunda ekmek bıçağı ile telefon dükkânında çalışan Pakistan’lı Amir Shazad’a saldırdığını söyledi. Polis, zanlının 19 cm ekmek bıçağı ile Shazad’ı başından defalarca bıçaklayarak öldürmeye teşebbüs ettiğini ifade etti.

Zanlının, Amir Shazad’ı bıçakladıktan sonra telefon dükkânının vitrin camlarını kırarak kasten zarara uğrattıktan sonra, olay yerinden kaçmaya çalışırken tutuklandığını belirten Zaifer, Amir Shazad’ın ise önce Girne ardından da Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesine kaldırıldığını söyledi.

Soruşturmayı yürüten Müfettiş Muavini, ekmek bıçağı ile başından ağır yaralanan Amir Shazad’ın tedavisinin devam ettiğini, hayati tehlikeyi atlattığını kaydederek zanlının soruşturma maksatlı 1 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlının soruşturma maksatlı 1 gün tutuklu kalmasına emir verdi.