Evrim Kamalı

Lefkoşa’da faaliyet gösteren Lemar isimli alışveriş merkezinde kasiyer olarak çalıştığı dönemde kasadan para çalan sanık Erhan Kütük aleyhindeki karar dün Lefkoşa Ağır Ceza mahkemesi tarafından açıklandı.

Başkan Ömer Güran ve yargıçlar Gökhan Asafoğulları, Meltem Dündar’dan oluşan Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin oy birliği ile vermiş olduğu kararı Yargıç Asafoğulları açıkladı. 

Kararda sanık lehine ve aleyhine olan olguları değerlendirdiklerini belirten Yargıç Gökhan Asafoğulları sanığın işlemiş olduğu “Müstahdem tarafından sirkat” suçunun çok ciddi bir suç olduğunu söyledi. Asafoğulları sanığın Ocak – Şubat 2014 tarihleri arasında kendisine iş verip ekmek kapısı olan Lemar isimli işyerinden fiş iptali yaparak kendisine güvenen işvereninin kasasından 7 bin 840 TL para çaldığını bu tür suçların hapislik cezası dışında başka bir ceza ile cezalandırılmasının uygun olmayacağına heyet olarak hem fikir olduklarını ifade etti.

Parayı tazmin etti

Sanığın suçunu kabul edip adaletin erken tecellisine katkı koymasını, müştekiyi tazmin etmesini, evli ve 2 çocuk babası oluşunu ayrıca 2 yılı aşkın bir süredir davasını teminat şartlarına uyarak beklemesini lehine hafifletici sebep olarak değerlendirenYargıç Gökhan Asafoğulları,sanığı 9 ay hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı.