Suna Erden

Ailesini, çocuklarını memleketinde bırakıp Kıbrıs’a çalışmaya gelen 32 yaşındaki Nihat Yıldız elektrik çarpması sonucu yaşama veda etti 

Yılmazköy’de dün öğleden sonra 32 yaşındaki Nihat Yıldız, elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdi. Yıldız’ın iş yerinde banyo yaptığı daha sonra kuruması için havluyu inşaat alanını çevreleyen bahçe tellerine astığı ve bu esnada elektrik akımına kapıldığı belirtildi. Yıldız’ın Türkiye’nin Kars ilinden ailesini ve çocuklarını geride bırakarak çalışmak için KKTC’ye geldiği öğrenildi. 

ÇALIŞMAK İÇİN GELDİ, CANINDAN OLDU 

Yıldız’ın ölümüyle sonuçlanan olay dün Saat 16.00 sıralarında Kofalı İnşaat Şirketi’nin Yılmazköy’deki işçi lojmanlarında yaşandı. Nihat Yıldız, inşaat alanını çevreleyen bahçe tellerine havlu serdiği sırada tellerin arasından geçen elektrik kablosunun kaçak yapması sonucu elektrik akımına kapıldı. 

Ağır yaralanan Yıldız, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’ne kaldırıldığı sırada yolda yaşamını yitirdi. Yıldız’ın cenazesinin bugün memleketi Kars’a gönderileceği öğrenildi. Nihat Yılmaz’ın çalışmak için Kars’tan KKTC’ye geldiği, biri kız dört çocuğunu ve ailesini memleketinde bıraktığı ve para biriktirmek için gece gündüz çalıştığı öğrenildi.