Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı vatandaşlara daha iyi hizmet sunmak için kamudaki hizmet kalitesini artırmak amacıyla kalite yönetim sistemi ve vatandaş memnuniyeti yönetim sistemlerini bakanlıkta başarı ile uygulamaya başlamasının ardından, Türk Standartları Enstitüsü tarafından TS EN ISO 9001 Kalite Belgesi ve TS 10002 Müşteri Memnuniyeti Belgesi almaya hak kazandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, söz konusu belgeler için bakanlıkta tören düzenlendi. Törene Ekonomi Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Emin Bilgen, Türk Standartları Enstitüsü KKTC Temsilcisi Kemal Kızıltan katıldı.

Ekonomi Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Emin Bilgen, belgenin teslim töreninde yaptığı konuşmasında, standartlar bir ülkenin gelişmesini ve ilerlemesini sağlayan ekonominin en önemli unsurlarından birisi olduğuna dikkat çekti ve “Globalleşen dünyamızda standartlar ülkeler arasındaki ilişkileri ve ticareti geliştiren ve kolaylaştıran önemli bir faktördür” dedi.

Müsteşar Bilgen konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi;

“Dolayısıyla KKTC olarak biz de bu gelişime ayak uydurmak için ülkemizde standartların yaygınlaştırılmasını sağlamak durumundayız. Bu Bağlamda Bakanlık olarak örnek olmamız gerektiği düşüncesiyle ve vatandaşlarımıza daha iyi hizmet sunmak için kamudaki hizmet kalitesini artırmak amacıyla kalite yönetim sistemi ve vatandaş memnuniyeti yönetim sistemlerini Bakanlığımızda uygulamaya başlamış bulunmaktayız. Bu belgelerin alınmasına katkı koyan TSE’ne, Bakanlık personeline ve herkese teşekkür ediyorum”

KIZILTAN

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) KKTC Temsilcisi Kemal Kızıltan ise konuşmasında standartları yakalayan ve belgeyi almaya hak kazanan Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı çalışanlarını kutladı.
Kızıltan sözlerini şöyle sürdürdü;

“Ekonomi, Sanayi ve Ticaret bir ülkenin bel kemiğidir. Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı TSE’den TS EN ISO 9001 Kalite Belgesi ve TS 10002 Müşteri Memnuniyeti Belgesi almaya hak kazanmıştır. TSE’nin vermiş olduğu söz konusu belgeler Akredite belgeler olup dünyanın en büyük belgelendirme ağı olan IQ Net üyesi olan TSE’nin belgeleri 36 ülkede tanınmaktadır. Müşteri memnuniyeti ve sürekli iyileştirme sağlama adına Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın vermiş olduğu hizmetlerin kalitesi tescillenmiştir. Diğer bakanlıklara da bu konuda her türlü desteği KKTC TSE Temsilciliği olarak vermeye hazırız. Bayrağımızı birlikte dalgalandırmaktan gurur duyuyoruz.”

Konuşmaların ardından Türk Standartları Enstitüsü KKTC Temsilcisi Kemal Kızıltan, Ekonomi Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Emin Bilgen’e TS EN ISO 9001 Kalite Belgesi ve TS 10002 Müşteri Memnuniyeti Belgesi ve TSE bayrağını verdi.