Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Bankacılık ve Finans Bölümü Başkanı Prof. Dr. Salih Katırcıoğlu ve DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Bankacılık ve Finans Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilge Öney moderatörlüğünde gerçekleşen “Ekonomi Masası” programına bu hafta DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi, İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serhan Çiftçioğlu konuk oldu. Söz konusu programda “İskoçya Referandumu ile Dünya ve Türkiye piyasalarındaki son gelişmeler” ele alındı.

Piyasaların haftalık değerlendirmesini aktaran Doç. Dr. Öney, FED’in geçtiğimiz günlerde bir süre daha faizlerin sıfıra yakın devam edeceği açıklaması yaptığını bildirdi. Doç. Dr. Öney bu açıklamanın bir nevi piyasaları riskten uzaklaştırdığını, borsaları tepe noktalara getirdiğini ifade etti. Doç. Dr. Öney, gündemdeki bir diğer önemli konu olan, İskoçya’da yapılan bağımsızlık referandumu hakkında da değerlendirmelerde bulundu. İskoçya’nın İngiltere’den ayrılma riskinin tüm piyasalar tarafından merakla beklendiğini ifade eden Doç. Dr. Öney, ayrılma riskinin İngiliz Sterlini’ni bir süreden beri baskıya aldığını ve hatırı sayılır bir kayıba ulaştırdığını kaydetti. Programda daha sonra Prof. Dr. Serhan Çiftçioğlu’nun da yorumlarıyla İskoçya referandumu öncesi ve sonrası, olası bir ayrılmada bunun etkileri değerlendirildi. Türkiye ekonomisinin de ele alındığı programda Türkiye ekonomisi ile ilgili tehditler, fırsatlar ve de beklentiler tartışıldı.

Ekonomi Masası programının söz konusu bölümü 20 Eylül 2014 Cumartesi günü, 19:15 – 20:00 saatleri arasında, BRT – 2 kanalından yayınlanacaktır.