Başbakan Yardımcılığı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanlığı Genel Koordinatörü Orçun Kamalı, KOBİ Geliştirme Merkezi (KOBİGEM) Koordinatörü Ebru Kaptan Sertoğlu, Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu üyeleri Atilla Bulancak ve Nihat Yılmaz’dan oluşan heyet, dün günübirlik olarak gittikleri Ankara’da resmi ziyaretlerde bulundu.

Başbakan Yardımcılığı'ndan yapılan açıklamaya göre, ziyaretlerde, KOSGEB Başkanı Recep Biçer ve daire müdürleri ile yapılan toplantıda, Başbakan Yardımcılığı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanlığı altında hizmet veren KOBİ Geliştirme Merkezi (KOBİGEM) ile yapılabilecek ortak projeler üzerinde görüşüldü ve iki kurum arasında “KOSGEB -KOBİGEM işbirliği protokolü” üzerinde çalışmaların başlatılması ve en kısa zamanda hayata geçirilmesi üzerinde fikir birliğine varıldı.

Ziyarette öncelikli konuların, Türkiye ve KKTC KOBİ’leri arasında ekonomik ve ticari işbirliğini geliştirmek,Türkiye ve KKTC KOBİ’lerinin ve girişimcilerin küresel pazarda rekabet güçlerinin artırılmasına destek olmak ve bilgi, deneyim ve görüş alış verişinde bulunmak olduğu kaydedildi.

Aynı gün TÜBİTAK TEYDEB Başkanı Mehmet Aslan ile yapılan toplantıda ise Türkiye’de TÜBİTAK tarafından sanayi kurumlarına sağlanan çeşitli desteklerden KKTC’deki işletmelerin ve girişimcilerin de faydalanabilmesinin yollarının bulunması için çalışmaların başlatılmasına karar verildi. 

KKTC heyeti tarafından TEYDEB Başkanı Mehmet Aslan’a KKTC’de AR-GE ve teknolojik gelişmelerin ve dolayısıyla sürdürülebilir ekonomik kalkınmanın sağlanması açısından TÜBİTAK’ın bünyesinde bulunan bilgi ve birikimden faydalanılabilmesinin önemli ve yararları olacağı aktarıldı. Konunun geliştirilmesi için takvim oluşturuldu.

Günübirlik ziyarette bulunan heyet başkanı Orçun Kamalı öğleden sonra da TC Ekonomi Bakanlığı Müsteşar yardımcısı Hüsnü Dilemre’ye nezaket ziyaretinde bulundu.

Görüşmelerini tamamlayan heyet akşam uçağı ile KKTC ye döndü.