Maviş yaptığı yazılı açıklamada, “Maliye Bakanlığı’nın eğitim hakkını ortadan kaldırmaya yönelik mali politikaları, Milli Eğitim Bakanlığı’nın sorunlarla yeterince uğraşma becerisini ortaya koyamaması ve CTP/DP Hükümeti’nin AKP’den aldığı emirleri yerine getirip koltukta kalma uğruna eğitimi önemsiz bir konu haline dönüştürme çalışmaları” nedeniyle 15 Eylül’de açılacak olan ilkokul, okul öncesi ve özel eğitim okullarının, “sosyal devlet anlayışından yoksun” politikacılar sayesinde üvey evlat muamelesi görerek, yeni eğitim-öğretim yılına sorunlarla başlayacağını kaydetti.

Terfiler, emekliler, doğum izinleri, hastalık izinleri, yurtdışı izinleri, Londra Türk Dili okullarında görev yapacak öğretmenlerin izinleri, sendikal izinler, üçlü kararnameler ve belediye başkanlığından doğan boşluklar nedeniyle okullarda 78 öğretmen ihtiyacı, 3 müdür ihtiyacı, 9 müdür muavini ihtiyacı, birçok okulda hademe ve özel eğitim öğretmeni ihtiyacı bulunduğunu ifade eden Maviş, “Bazı okullarımızın tamiratı halen devam etmekte, bazı okullarımız hademesiz açılma tehlikesi ile karşı karşıya bulunmaktadır” diyerek, şunları dile getirdi:

“Maliye Bakanlığı’nın eğitim ve sağlıktan tasarruf etme anlayışı kabul edilemez. Okullarımızın gerçek ihtiyaçları ortada iken Maliye Bakanlığı’nın 10 ilkokul öğretmeni atama yetkisi vermesi, Eğitim Bakanlığı’na da izinlerden doğan 20 geçici öğretmen atama yetkisi vermesi komiktir. Eğitim Bakanlığı’nın elinde olan yetkiler, eksikliklerin giderilmesine kesinlikle yetmez. Hiçbir ekonomik akıl Maliye’nin yapmış olduğu tasarruf anlayışına sığmaz. Maliye Bakanlığı, Eğitim Bakanlığı ve CTP-DP Hükümeti’nin uygulamaları sadece ve sadece özel okulların teşvik edilmesine, devlet okullarının yıpratılmasına hizmet etmektedir...

Sn. Yorgancıoğlu’na, Sn. Denktaş’a, Sn. Maliye Bakanı ve Sn. Eğitim Bakanı’na hatırlatırız ki 15 Eylül Pazartesi günü saat 08:00 itibarı ile öğretmen eksiklikleri ve yönetici eksikliklerinin giderilmemesi halinde başta Karpaz bölgesi okullarının ders zili acı ile çalacaktır. İnşaat çalışmalarının tamamlanmaması halinde bazı okullarımızın ders zili belki de çalamayacaktır.

Sayın yetkililer, tüm eksikliklerin giderilmesi için son bir gününüz kaldı. Bilin ki öğretmenlerimizin öğrencilerimizin, ailelerimizin ve vatandaşlarımızın sizlere sabrı kalmadı.”