Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) yönetimi, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun (Kıb-Tek) özerk ve siyasetten arındırılmış yapıya kavuşması için maaş kesintisine hazır olduğunu duyurdu.

El-Sen yönetimi yazılı bir açıklama yaparak, “Kıb-Tek sorununu 673 çalışanın maaşlarına indirgemek, adil ve gerçekçi değil. Bunu biliyor, özerk Kıb-Tek için ilk fedakârlık yapması gerekenlerin biz çalışanlar olduğunu da kabul ediyoruz” dedi.

Açıklamada, “157 bin abonemizin faturalarının yüzde 15 düşmesi için, özerk ve siyasetten arınmış Kıb-Tek için, elimizi taşın altına koymaya, maaşlarımızdan kesinti yapılmasına hazırız” ifadesine yer verildi.

“SİYASİLER BUNA HAZIR MI?”

KKTC sendikal yaşamında bir sendikanın ilk kez “maaşlarda kesinti yapılmasına hazırız” şeklinde bir açıklama yaptığını kaydeden El-Sen yönetimi, Kıb-Tek’in 673 çalışanla 157 bin aboneye elektrik hizmeti verdiğini anımsattı.

El-Sen, “Biz maaşlarımızdan kesinti yapılmasına hazırız, peki siyasiler, popülizm ve kötü yönetimden, sorumluluktan hesap ve kelime oyunlarıyla kaçıp kişisel ikbal peşinde koşmaktan vazgeçmeye, Kıb-Tek’i özerkleştirmeye hazır mı?” diye sordu.

“KIB-TEK İLE İLGİLİ YASA MECLİS’İN GÜNDEMİNE ALINSIN”

El-Sen, kamuoyunda Kıb-Tek ile ilgili tartışmaları takip ettiğini, fikirleri ve eleştirileri dikkate aldığını, bunlara “her şey tartışılmalı, her doğru ortak akılla bulunmalı” şeklinde baktığını kaydederek şunları belirtti:

“KIB-TEK’te sorun tektir. O da siyasilerin siyasi ikballeri uğruna yaptığı popülist işler, icraatlar, hareketler ve açıklamalardır, toplumsal ortak çıkarları ve geleceği düşünmeden dayatılan kötü yönetimdir.

CTP-UBP koalisyon hükümeti programında Kıb-Tek’in özerkleştirilmesi takvimlendirilmiştir. Yasanın ivedilikle Cumhuriyet Meclisi gündemine alınması, hem Kıb-Tek, hem tüm toplumumuz açısından elzemdir.”