Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, imza sahteleme suçundan mahkum olan Kamu Hizmeti Komisyonu (KHK) eski Sınav İşleri Müdürü Emir Emirkanı ile ilgili cuma günü Kamu Hizmeti Komisyonu’nda disiplin mahkemesi kurulacağını belirterek, yasalara uygun karar üretilmesini diledi.

Öğretmenler Yasası’na göre Emirkanı’nın kamu görevinden çıkarılması gerektiğini belirten Elcil, “Adam kayırmaya dayalı düzeninin devam edip etmediği alınan kararla ortaya çıkacak” dedi.

Yazılı açıklamasında, Emirkanı’nın “özel bir korumaya alındığını” iddia eden Elcil, “Özellikle suçun işlendiği tarihten hapse girdiği süreye kadar 19 ay boyunca göreve gitmeden tam maaşını alması buna gösterilecek en güzel örnektir” ifadesini kullandı.

Elcil, Emirkanı’nın, Kamu Hizmeti Komisyonu’nda görev yaparken Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na siyasi avantaj sağlamak için imza sahtelediğini, sahte imza ile Kamu Hizmeti Komisyonu’nu iflas ettirip öğretmen ve müdür atamalarını alt üst ettiğini, yüzlerce öğretmeni mağdur duruma düşürdüğünü kaydetti.

Bu olayların ardından mahkemede yüz kızartıcı suç nedeniyle hapis cezasına mahkum edilen  Emirkanı’nın suçun işlendiği tarihten hapse girdiği süreye kadar 19 ay boyunca göreve gitmeden maaş aldığını belirten Elcil, şöyle devam etti:

“Emir Emirkanı, Sayın Eroğlu’nun yarattığı adam kayırmaya ve partizanlığa dayalı yağma düzeninde sahte evrak düzenlemek ve sahte evrakı tedavüle sürmekten mahkemede dört ay ceza almıştır.

Cezaevinden çıktıktan sonra da maaş almaya devam eden Emirkanı’nın Öğretmenler Yasası’nın 85(5d) maddesine göre kamu görevinden çıkarılması öngörülmektedir.

Kamu Hizmeti Komisyonu’nun vereceği karar, Eroğlu’nun partizanlık yaparak adam kayırmaya dayalı düzeninin devam edip etmediğini açıkça ortaya çıkaracaktır. Yasada öngörülen kamu görevinden çıkarmanın yerine getirilmemesi, Eroğlu’nun talimatları ile sahtekarların da öğretmenlik yapabilmesine olanak sağlayacaktır.”