Elcil yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye yetkililerinin tozpembe tablolar çizdiğini, ancak gerçeğin böyle olmadığını, çarpıtıldığını kaydetti.

Akça’nin katıldığı bir toplantıda ekonomik gelişmeler, milli gelir, işsizlik oranı ve üniversitelerin atılım içerisinde olup Kıbrıslı Türklerin her geçen gün zenginleşmekte olduğunu söylediğini belirten Elcil, “Anlaşılan odur ki Akça aynen kendini destekleyen AKP yetkililerinin gerçekleri çarptıran ağzı ile konuşmayı bir alışkanlık haline getirmişti” ifadelerini kullandı.

Elcil, gece kulüplerinde fuhuş yaptırıldığını, kumarhanelerden ekonomik değer elde edildiğini, ülkenin uyuşturucu satış ve transfer merkezi haline getirildiğini, kara para aklandığını, öğrencileri müşteri gören kurumlar yaratıldığını ileri sürdü.

“TL kullanımından dolayı enflasyon nedeni ile Kıbrıs Türk toplumunun cebindeki paranın her gün çalındığını, kayıtlı 80 bin civarındaki sosyal sigortalı çalışanın 34 bininin vatandaş olmayan emekçiler olduğunu, en az 30 bin de kaçak bulunduğunu, AKP yandaşı TC şirketlerine vergi muafiyeti sağlandığını” iddia eden Elcil, “Ayrıca Akça, dayattıkları ekonomik paket adı altında siyasi baskılardan dolayı kaç tane Kıbrıslı Türk gencin 1974 yılından beri adayı terk ettiğini, onların yerine kaç kişinin yeni vatandaş yapıldığından bahsetmemiştir” dedi.

Yaptığı açıklamada, Akça ve TC yetkililerinin açıklamalarını protesto eden Elcil, “Akçanı da, akçeni de istemiyoruz” ifadesini de kullandı.

Bu arada akşam saatlerinde KTÖS, TC Lefkoşa Büyükelçiliği önünde bir protesto eylemi düzenledi.