Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova’ya yönelik eleştirilerini yineleyerek, görevden alınması çağrısı yaptı.

Yazılı bir açıklama yapan Elcil, Berova’nın Londra Türk Dili ve Kültürü Okulları’nda görev yapmak üzere atadığı öğretmen ile ilgili eleştirilerini yineledi. Söz konusu öğretmenin görev yerine gitmediğinin okul raporları ile belgelendiğini iddia eden Elcil, atanmasının  “öğretmenler arasında infial yarattığını” savundu.

Elcil, söz konusu öğretmenin, Şht. Doğan Ahmet İlkokulu’nda görevli bir öğretmenle ilgili iddialar konusunda devam eden mahkeme süreci ile de alakalı olduğunu ileri sürdü.

Şener Elcil'in açıklamaları şöyle:

"Eğitim-öğretim işlerinden anlamayan Eğitim Bakanı Sn. Özdemir Berova, partizanlık ve adam kayırma anlamındaki icraatlarına bir yenisini daha ekleyerek eğitimde yarattığı kaosa devam etmektedir.

Londra Türk Dili ve Kültürü Okulları’na görevlendirilmek üzere Eğitim Bakanlığı’nın görev yerine gitmediği okul raporları ile belgelenen öğretmen Ersin Tünay’ı seçmesi, öğretmen kitlemiz arasında infial yaratmıştır.

Öğretmen Ersin Tünay’ın Şht. Doğan Ahmet İlkokulu’nda görevli bir öğretmen hakkındaki haksız iftira neticesinde devam eden mahkeme süreci ile de alakalı olduğu bilinmektedir.

Öğretmen Ersin Tünay’ın Öğretmenler Yasası’nın 46. maddesini defalarca ihlal ettiği okul raporlarında belgelenmiş, Öğretmenler Yasası’nın 85.maddesi uyarınca okul içinde çalışma barışını bozacak davranışlarda bulunduğu tespit edilmiştir. Tüm bu olumsuzluklara rağmen partizanca korunması ve görevlendirme adı altında evine 12 metre uzaklıktaki öğretmen ihtiyacı olmayan Hamitköy Dr. Fazıl Küçük İlkokulu’na atanması, Eğitim Bakanlığı’nın partizanca davrandığının açık bir göstergesidir.

Geçmişte görev yaptığı okul ve görev yapması gereken Şht. Doğan Ahmet İlkokulu’nda yaptıkları ile meslektaşları tarafından Eğitim Bakanlığı’na yazılı şikayet edilmesine rağmen, partizanca korunan bu şahsa yapılan tam bir adam kayırma ve partizanlık örneğidir.

Anlaşılan odur ki okula devamsızlık, görev yerinde bulunmama, çalışma barışını bozma, çalışma arkadaşlarını yalan beyanla karalama, sosyal medya üzerinden küfür etme anlayışı Bakanlık tarafından hasıraltı edilerek, öğretmen Ersin Tünay partizanca korunarak Londra Türk Dili ve Kültürü Okulları’na görevlendirilerek ödül verilmek istenmektedir. 

Eğitimden anlamayan Eğitim Bakanı Sn. Özdemir Berova’nın icraatları CTP-DP hükümetinin yüz karasıdır. Bu konu ile ilgili olayın üzerine gitmeye devam edeceğimizi vurgular, Sn. Özdemir Berova’nın derhal görevden alınmasını talep ederiz."

15-1-52-eki-1.jpg

15-1-52-eki-2.jpg

15-1-52-eki-3.jpg

15-1-52-eki-4.jpg

15-1-52-eki-5.jpg

15-1-52-eki-6.jpg

15-1-52-eki-7.jpg

15-1-52-eki-8.jpg

15-1-52-eki-9.jpg

15-1-52-eki-10.jpg