Ceren Ercih

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, Nazmi Pınar’ın sunduğu Ada Raporu’nun konuğu oldu. Eğitimdeki eksikliklere dikkat çeken Elcil eğitimin para kazanma mantığı ile ölçülemeyeceğini savundu. Elcil, Cumhurbaşkanı’na yazmış olduğu mektuba da değindi ve YÖDAK Başkanı Hüseyin Gökçekuş’un görevini istismar ettiğini iddia etti. 

“BİZİM SES VERMEMİZ BU YÜZDEN” 

Yaptıkları eylemlere değinen Elcil, insanların haklarını en iyi şekilde alabilmeleri için yapıldığını şu sözlerle ifade etti; “Bizim yaptığımız eylemler insanlarımızın bu hakkı en iyi şekilde alabilmesi içindir. Üretime dönük bir birey yetiştirmekten uzak öğrenciyi müşteri gibi gören bir yapının sonucudur. Eğitime ayrılan bütçenin dörtte üçü özel okul ve üniversitelere gidiyor. Bizim ses vermemiz bu yüzdendir.” 

“YASA KENARDA ATILIM BİR ŞEKİLDE DURUYOR” 

Özel Eğitim Okullarında çocukların yaş gruplarına göre ayrılması gerektiğini de belirten Elcil; “Özel okullar da kendi yaş grupları ile çocukların eğitim alması lazım. Bununla ilgili biz iki yıl çalışma yaptık. Bununla ilgili yasa tasarısı yaptık biz. Hakan Dinçyürek yasayı aldı ama bir kenarda atılı olarak duruyor” dedi. 

“SİYASET ÜRETMEK UNUTULMUŞ DURUMDA” 

Mehmet Ali Talat’ın adaylığına da değinen Elcil güzel şeylerin olmasını, toplumun sorunlarının artık çözülmesi gerektiğini şu şeklide aktardı; “Sayın Talat aday olmadı. Tekrar CTP’nin başına geldi. Güzel noktalara değiniyor umarım başarır. Sistemi ellemek lazım bunun içinde siyasi partilerin gücü yetmiyor. Toplumsal meselelere duyarlılık ve sorunları çözme sanatı siyaset üretmek unutulmuş durumda. Toplumun sorunlarını çözen bir mantık görmüyoruz burada.” 

“BU PARALAR NEREYE GİTTİ?” 

‘Ben siyasette göz önünde olanların temiz olduğunu düşünmüyorum’ diyen Elcil, verilen sözlerin tutulmadığına da değindi ve şunları kaydetti; “ Verilen sözlerin tutulması anlamında Sayın Denktaş Havaalanını geri alacağım demişti hapisteki adamı atadı haberim yok dedi ondan sonra bu kadar bir ilgi var. Sayın Denktaş TC Yardım Heyeti ve makamlarının siyasi irademize el koyduğunu söyleyerek ayrıldı.

Ne oldu da Sayın Denktaş birden bire çark etti? Bizim Türkiye ile bir sorunumuz yok. Sayın Denktaş Türkiye’yi değil Türkiye’nin parasını seviyor. O yüzden TC yardım Heyetine karşı çıkıyor. İki yıl önce Çek Yasağı vardı. Çıkacak halkın önüne ve bunları açıklayacak. Borcun devam mı ediyor? Kredi Bankası 54 milyon sterlin gitti bu bankadan. Mağdur olanları ödedi ama bu paralar nereye gitti? Bu konuda hapiste yatan bir tek kişi vardı Sayın Birinci. 54 milyon sterlin nerede? Bununla ilgili Sayın Serdar Denktaş’ın çıkıp konuşması lazım. Siyasette iseniz bunları çıkıp söyleyeceksiniz. “ 

“PLANLAMA YAPMAMIZ LAZIM” 

Elcil, eczacılık okuyan öğrencilerin eylemlerine de konuşmasında yer verdi ve eğitimdeki plansızlıkların düzeltilmesi gerektiğinin altını şu sözlerle çizdi; “Bu ülkenin yetişmiş insan ihtiyacı bellidir. Eğer siz 9 üniversite açarsanız ve ilgili alanlarla ilgili insan yetiştirme görevi verirseniz bu istismar edilir. Biz üniversiteyi bir sektör olarak görüyoruz. Üniversitelerde öğrenciyi bir müşteri olarak görüyor. Bir takım eylemler yapılıyor çünkü haddinden fazla yetişmiş eczacı vardır. Bizim planlama yapmamız lazım.” 

“YÖDAK’IN GÖREVİ ÇOK BÜYÜK AMA BU İŞLEVİ YERİNE GETİREN BİR NOKTADA DEĞİL” 

YÖDAK’ın görevlerini yerine getirmediğini iddia eden Elcil; “YÖDAK’ın görevi çok büyük ama bu işlevi yerine getiren bir noktada değil. YÖDAK başkanı olan ve daha önce YDU Rektör olan Hüseyin Gökçekuş bu işi istismar ediyor. Bu skandallarının hepsinin altında kendisinin imzası vardır” dedi.