Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, grevde olmayan denetmenlerin maaşlarından kesinti yapılmasının mahkeme kararıyla engellendiğini açıkladı.

Elcil, yaptığı yazılı açıklamada, 14-23 Eylül tarihlerinde grev yapılmadığı halde denetmenleri grevde gösterip, maaş kesintisine giden Milli Eğitim Bakanlığı Denetleme, Değerlendirme Yönlendirme Kurulu (MEDDY) Başkanı İley Taşkın’ın bu girişimine, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararının engel olduğunu belirttii.

5 Ekim 2015 tarihinden beri var olan sorunların çözümü ve grevde olan denetmenlerin sorunlarını çözmek için teknik kurul toplantısı yapmayan, yapılan tüm yazılı bildirimleri de görmezlikten gelen Taşkın’ın yasadışı uygulama yapmaya yöneldiğini ileri süren Elcil, “Sayın İley Taşkın’ın görevini kötüye kullandığı mahkeme kararıyla belgelenmiştir. Bu çerçevede kamuyu keyfi kararlarla yöneten, yalan beyanla Maliye Bakanlığı’nı yanlış yönlendiren Taşkın derhal görevden alınmalıdır” ifadelerini kullandı.

Elcil, Kamu Hizmeti Komisyonu’nu da Taşkın hakkında yasal işlem başlatmaya davet etti. Açıklamada, mahkeme kararına da yer verildi.