Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), eski ve yeni kabinede görev alan Başbakan ve Başbakan Yardımcısı dahil tüm bakanlardan temiz siyaset için servet beyanında bulunmaları talebinde bulundu.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, yaptığı yazılı açıklamada, hükümet yetkilerinin birincil görevinin, temiz siyaset adına mal beyanında bulunmak olması gerektiği kaydetti.

Elcil, cuma günü yapılacak güven oylaması öncesi vatandaşların konuştuğu konuların başında siyasette olanların mal varlıkları ve borçlarıyla ilgili durumlarının geldiğini belirtti. Şener Elcil, “Bu sadece yeniden hükümete gelen UBP-DP’yi ilgilendiren bir konu değildir. Aynı zamanda hükümetten atılan CTP yetkililerini de ilgilendirmektedir. Siyasetteki kirlilik ancak toplum önüne çıkan siyasetçilerin, şeffaf, hesap verebilir ve objektif olması ile mümkündür” dedi.

Tüm bakan ve birinci derecede yakın akrabalarının derhal toplum önünde servet beyanında bulunması gerektiğini kaydeden Elcil, hükümetten ayrılan CTP’nin bakan ve yakın akrabalarının  da servet beyanında bulunarak, temiz siyaset konusunda toplumun beklentilerine cevap vermeleri gerektiğini ifade etti.

Elcil, bu konuda Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın örnek alınmasının yeterli olacağını vurguladı. Elcil, “Temiz siyaset, siyasetçinin adanın kuzeyinde yaratılan rant düzeninde temiz kalabilmesi ve kişisel değil toplumsal faydaya önem vermesi ile mümkündür” dedi.