Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, Yükseköğretim Planlama Denetleme Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı Hüseyin Gökçekuş’u, YÖDAK üyelerine saldırarak konuyu saptırmaya çalışmakla suçladı.

Elcil, yaptığı yazılı açıklamada, Gökçekuş’un yapması gerekenin şikayet konularına yanıt vermek olduğunu söyledi.

Şener Elcil, bir yıllık bir uğraştan sonra Cumhurbaşkanlığı tarafından, hakkında soruşturma açılan Yakın Doğu Üniversitesi Eski Rektör Yardımcısı’nın basın önüne çıkıp, hakkında ortaya koyulan şikayetleri örtbas edecek açıklamalar yapmaya çalıştığını iddia etti.

Bazı sorular yönelttiği Gökçekuş’un önce bu sorulara cevap vermesini isteyen Elcil, “YÖDAK üyelerine saldırarak ve Yakın Doğu Üniversitesi’nin bir memuru gibi hareket ederek kurumu daha fazla yıpratmaması gerekir” dedi.
 
Elcil, Gökçekuş’a şu soruları yöneltti:

“Yakın Doğu Üniversitesi’ne Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova’nın seçim rüşveti karşılığı sınıf öğretmenliği açma ön izni vermesinden hemen sonra YÖDAK üyelerini yanıltarak, izinsiz ve geçersiz diploma veren bu bölüme neden öğretime başlama izni verdiniz? Geçersiz diploma veren ve izinsiz KKTC vatandaşı öğrenci alan Yakın Doğu Üniversitesi hakkında neden yasal işlem yapmadınız? Yakın Doğu Üniversitesi mal sahipleri tarafından açılan Girne Üniversitesi’nin, isminin kullanılması konusunda Yüksek İdare Mahkemesi’nin (YİM 82/2013) kararı olmasına rağmen neden hala bu ismin kullanılmasına izin veriyorsunuz? Girne Üniversitesi’nin “Pilotaj” bölümü açmak için yaptığı başvuru YÖDAK Yönetim Kurulu tarafından reddedilmesine rağmen, sanki onay verilmiş gibi evrakta sahtekarlık yapıp sizin imzanızla neden bölüm açılmasına izin verdiniz? Yakın Doğu Üniversitesi YÖDAK’tan ve YÖK’ten izin almadan 19 master ve 20 doktora öğrencisi kabul etmiştir. Bu konuda YÖDAK’tan izinsiz yapılan işler üniversiteyi kapatmaya kadar varan yasal işlem gerektirir. Siz bu konuda neden hala daha susuyorsunuz?”

Bilimsel yayınların ancak kaynak gösterilerek ve yayın sahibinden izin alınarak kullanılabileceğine işaret ederek, bunu denetleyecek makamın da YÖDAK olduğuna işaret eden Elcil, YÖDAK başkanı olarak hazırladığı “KKTC Yükseköğretim Strateji Belgesi ve Eylem Planı” isimli bilimsel yayında kullandığı makaleler için izin alıp almadığın sordu.