Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, denetmenlerin, kadro yetersizliği, yolluk ve yönetici anlamında derinleşen sorunları olduğunu kaydederek, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bunları çözmeye yaklaşmadığını savundu.

“Yasa-tüzük tanımayan, sorunlara çözüm bulma yerine çözümsüzlüğe oynayıp, bundan siyasi rant elde etmeye çalışan Eğitim Bakanlığı’nın tutumunu şiddetle protesto ediyoruz” diyen Elcil, bu konudaki grevlerinin ve eylemlerinin sonuç alınıncaya kadar süreceğini kaydetti.

“EĞİTİMİ OY DEPOSU OLARAK GÖRÜYOR”

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst’ün eğitimi oy deposu olarak gördüğünü öne süren Elcil, “Denetleme Değerlendirme Yönlendirme Kurulu Yasası’nın ilgili tüzüklerini yapmayan, denetmenlerin çalışma koşullarını, yolluklarını düzenlemeyen, yeni denetmen alınması için kadro açmayıp Türkiye’den denetmen getirmeye çalışan Eğitim Bakanlığı, sorunları çözmeye yaklaşmıyor” iddiasında bulundu.

“TEKNİK KURUL TOPLAMA ÇAĞRISI REDDEDİLDİ”

Eğitim Bakanlığı’nın yasaları çiğneyerek Teknik Kurul toplama çağrısını reddettiğini de savunan Elcil, “İçişleri ve Çalışma Bakanlığı’nın soruna çözüm bulmak amacıyla düzenlediği resmi toplantıya katılımı da reddettiler” dedi.

VEKİLLERE MEKTUP DA GÖNDERİLMİŞTİ

Öte yandan Şener Elcil,  geçtiğimiz hafta da Cumhuriyet Meclisi’ndeki milletvekillerine mektup göndererek denetmenlerin sorunlarının çözülmesi için duyarlılık gösterilmesini istemişti.