KTÖS DAVA AÇACAK: KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst’ün Şehir Ertuğrul İlkokulu’ndan alınarak başka okullara görevlendirilen 7 öğretmen hakkında aşağılayıcı ifadelerde bulunduğunu savunarak, konunun mahkemeye taşınacağını söyledi

EYLEM KAPIDA: Şener Elcil, görev yeri değiştirilen 7 öğretmenin tek suçunun hak aramak olduğunu savundu. Elcil, “Bakan Kemal Dürüst, bu yaptığı aşağılayıcı konuşmanın bedelini yapacağımız eylemlerle de ödeyecek. Eylemlerin içeriği ve tarihi ileriki günlerde açıklanacak” dedi

Duygu ALAN

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Şehit Ertuğrul İlkokulu’nda yaşanan olayların ardından önceki gün Havadis’e yaptığı açıklamada; Şehit Ertuğrul İlkokulu’nda 7 öğretmenin görev yerlerinin değiştirilmesi kararının Teftiş Dairesi’nin hazırladığı dosyada bulunan gerekçelere göre verildiğini, söz konusu dosyayı Kamu Hizmeti Komisyonu’na gönderdiği anda öğretmenlik görevinden men edilecek kadar ciddi konular olduğunu ifade etti.
Bakan Dürüst’ün bu açıklamaları Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası’nın (KTÖS) tepkisine neden oldu.
Sendika Genel Sekreteri Şener Elcil, Bakan Kemal Dürüst’ün ifadelerinin öğretmeni aşağılar nitelikte olduğunu savundu, bu sebeple sendikanın 7 öğretmen adına Dürüst’e dava açacağını açıkladı.
Sendikanın ayrıca eylem hazırlığında olduğunu aktaran Şener Elcil, “Kemal Dürüst bu yaptığı aşağılayıcı konuşmanın bedelini hem yapacağımız eylemlerle hem de yargı önünde hesabını verecek” diye konuştu.

“Öğretmen aşağılamaya hiç kimsenin hakkı yoktur”

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst’ün öğretmenlere yönelik aşağılayıcı ifadelerde bulunduğunu savunarak, Bakan Dürüst’e sendika olarak söz konusu 7 öğretmen adına dava açacaklarını kaydetti.
“Bakan Kemal Dürüst’ün açıklamaları soyadına hiç uygun değil” diyen Şener Elcil, “Öğretmeni bu kadar aşağılayıcı bir konuşma daha önce hiç duymadım. Bakan Kemal Dürüst, soyadına hiç uygun olmayan açıklamalarda bulunarak, 7 öğretmenin meslekten atılabilecek kadar suç işlediğini söylemiş, öğretmeni aşağılamıştır. Oysa öğretmenin tek suçu hak aramaktır. Öğretmen aşağılamaya kimsenin hakkı yoktur. Bakan Kemal Dürüst, bu yaptığı aşağılayıcı konuşmanın bedelini hem yargı önünde hem de yapacağımız eylemlerle ödeyecek, hesabını verecek” dedi.
Elcil, yapmayı planladıkları eylemlerin içeriği ve tarihi hakkında ileriki günlerde açıklama yapacaklarını belirtti.

“Zekasını kendine saklasın”

Şener Elcil, Bakan Kemal Dürüst’ün “Sendikalar gelsin bakanlık önünde her türlü eylemi yapsın. Ki yapıyorlar da zaten. Ama çocuklarımızı derslerini etkilemesinler. Sendikalar bu eylemleri neden sabah yapıyor. Niye bu eylemleri saat 13’den sonra yapmıyorlar. Bu toplumda gerçekten kaos istemiyorlarsa ve toplum menfaati için çalışıyorlar ise, hatta bu toplumun üzerindeki tüm alanlarda kendilerini bilgiç olarak da addediyorlarsa, siyasette, eğitimde, sağlıkta, dış politikada… Bütün her şeyi en iyi biliyorlarsa nasıl olur da bu huzursuzluğu yaratmamayı bilemiyorlar” açıklamalarını da eleştirdi.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, “Kemal Dürüst çok zeki ise zekasını kendisine saklasın. Biz ne yapacağımızı iyi biliriz” dedi.