Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), yeni öğretim yılına dönük planlama ve hazırlıkların yapılması için tatil döneminin önemli bir fırsat yarattığını ancak Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı yetkililerinin bu süreyi değerlendirmediklerini ileri sürdü.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, konuyla ilgili açıklamasında, okul binalarının tamiri, tadilatı ve yeni bina yapımlarıyla ilgili Şht. Hüseyin Ruso, Güvercinlik İlkokulu ve Kurtuluş İlkokulu’ndan başka hiçbir yerde çalışma yapılmadığına işaret etti. Elcil, bunun dışında acilen okul binası ve ek derslik ihtiyacı olan okullara el atılmadığını savundu.

Özellikle Girne bölgesindeki öğrenci yoğunluğunun yıllardan beri dikkate alınmadığını ifade eden Elcil, yeni okul binası yapılmadığını, okul yapılması için ayrılan araziler de birilerine peşkeş çekildiğini iddia etti.

Elcil, 15 Temmuz tarihine kadar bitirilmesi gereken öğretmen nakillerinin ise hala tamamlanamadığını vurgulayarak, bakanlığa sorunların çözümüyle ilgili verdikleri yazılı önerilere, cevap dahi verilmediğini söyledi.

Tüm bu sorunları çözmeye yönelik adım atılmamasının, Eylül ayında okulların yine sorunlarla yüz yüze gelmesine açık davetiye çıkardığını kaydeden Elcil, şöyle devam etti:

“Siyaset, sorunlara çözüm üretme sanatıdır. Toplumsal bir konu olan ‘kamusal eğitimi’ sorun yumağı haline getirip, özel okulları ön plan çıkaran Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na karşı sessiz kalmayacağımızı vurgular, tekrardan uyarırız.”