Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) bazı yanlış uygulamaların Şehit Ertuğrul İlkokulu’ndaki çalışma huzurunu bozduğunu, bunların Milli Eğitim Bakanlığı’nın denetimlerinde tespit edilerek rapor haline getirildiğini belirterek, Bakanlığı rapordaki önerileri bir an önce hayata geçirmeye çağırdı.

KTÖS ayrıca, Eğitim Bakanlığı’nın partizanca ve adam kayırmaya yönelik bir tavır sergilediğini öne sürerek, bazı öğretmenlerin görev yerine gitmediğini, görevlendirme adı altında Kamu Hizmeti Komisyonu’nun atadığı yerlerde görev yapmadığını, bazı öğretmenlerin ise herhangi bir yasa kapsamında olmadan okula gitmediğini veya okula geç gitmeyi alışkanlık haline getirdiğini savundu.

Bu konularda da rahatsızlık duyduğunu belirten KTÖS, okunan basın bildirisinde bu öğretmenlerin bazılarının ismini de açıkladı.

ŞEHİT ERTUĞRUL’DA UYARI GREVİ

Şehit Ertuğrul İlkokulu’nda bugün 3 saatlik uyarı grevi yapan KTÖS, bu sabah Milli Eğitim Bakanlığı önünde basın açıklaması yaptı.

KTÖS Yürütme Kurulu üyeleri ile grevdeki Şehit Ertuğrul İlkokulu öğretmenlerinin katıldığı basın açıklamasında ilk sözü Genel Sekreter Şener Elcil aldı.

“HÜKÜMETİN VE EĞİTİM BAKANLIĞI’NIN TAVRI BİZİ EYLEME ZORLUYOR”

Grev ilan etmenin son aşama olduğunu, eğitim yılının grevsiz tamamlanması için çaba gösterdiklerini kaydeden Elcil, kendilerini greve zorlayan bazı siyasi adımların varlığından söz etti.

Elcil, hükümetin ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın birçok konuda takındığı tavrın kendilerini eyleme zorladığını ifade ederek, sorunların diyalog yoluyla çözülmesi için yaptıkları girişimlerin sonuçsuz kaldığını söyledi.

“OKULDAKİ OLUMSUZ ATMOSFER ÇALIŞMA ORTAMINI BOZUYOR”

Şehit Ertuğrul İlkokulu’nda eğitim yılının başından itibaren sorunlar olduğunu, bu sorunların geçmiş yıllara bağlı şekilde geliştiğini belirten Şener Elcil, “Okuldaki olumsuz atmosfer çalışma ortamını bozuyor” dedi.

“DENETİM RAPORUNDAKİ ÖNERİLER HAYATA GEÇSİN”

Bu konudaki sıkıntının giderilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı’nın denetim yapmasını istediklerini, denetimin yapıldığını ve bir rapor hazırlandığını anlatan Şener Elcil, rapordaki önerilerin hayata geçmesini, yanlışlıkların düzeltilmesini istedi.

Eğitim Bakanlığı’nı yavaş olmakla da suçlayan Elcil, “Sadece Şehit Ertuğrul ile ilgili değil, eğitimin geneliyle ilgili sorunların çözümü erteleniyor” dedi.

“SOMUT ADIM ATILMIŞSA GREVİ KALDIRACAĞIZ”

Eğitim Bakanlığı’nın uyarı grevine olumlu yanıt vererek bu konuda somut adım atılmasını isteyen Elcil, “Çalışma ortamı bozuk bir okuldan verim almak mümkün değil. Özellikle öğretmen ve idare işbirliği şart... Bundan uzak bir yaklaşımın olması bizi sıkıntıya sokuyor” ifadesine yer verdi.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, Eğitim Bakanlığı’nda dün bir görüşme yaptıkları, bugün de bir görüşme gerçekleştirecekleri bilgisini vererek, “Bu konuda bir adım atmışlarsa bunu beraber saptayacak, gerekirse grevi kaldıracağız” dedi.

“DEVAMSIZLIĞI ALIŞKANLIK HALİNE GETİREN ÖĞRETMENLER VAR”

Açıklamasında eğitimdeki diğer konulara da değinen Elcil, şunları ekledi:

“Devamsızlığı alışkanlık haline getiren, okula gitmeyen, görev yerinde olmayan ancak Eğitim Bakanlığı’nda görevlendirilen, kişisel menfaat için evinin yanındaki okullara atanan öğretmenler var. Rahatsızız. ”

“EĞİTİMDE ÇİFTE STANDART UYGULAMASI”

Elcil’in konuşmasının ardından KTÖS Eğitim Sekreter Yardımcısı Besim Baysal, KTÖS adına bir basın bildirisi okudu.

Bildiride, eğitimde çifte standart yaratan uygulamalar olduğu ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın buna çanak tuttuğu savunuldu.

“OY UĞRUNA ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİYLE OYNANMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ”

“Siyasetin çirkin yüzünün eğitime yansıması olan bu uygulamalara hoşgörüyle yaklaşmamız mümkün değil. Oy uğruna çocuklarımızın geleceğiyle oynanmasına asla izin vermeyeceğiz” ifadesine yer verilen bildiride, bazı öğretmenlerin okullar yerine farklı yerlerde görevlendirildiği, bazılarınınsa okula hiç gitmediği öne sürülerek isimler verildi.