KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, bugün AS TV’de yayınlanan Emin Akkor’un ‘Günaydın Çözüm’ programında çok sert açıklamalarda bulundu.

Şener Elcil yaptığı açıklamada, "biz gençlerimizi bu topraklardan uzaklaştıracak olan Göç Yasasına karşıyız.  24 Kasım tarihinde Derya Doğuş ve TDP’nin karşı çıktığı, 17 oy veren UBP’nin yanısıra  CTP ve DP’nin oyları ile geçen Göç yasası kalksın diyoruz. Biz özel sektör sendikakalşsın diyoruz" dedi.

UMUT DAĞITARAK ÇÖZÜM BARIŞ DEDİLER VE HALKI KANDIRDILAR

Şener Elcil açıklamalarına şöyle devam etti: "CTP seçimden önce halka umut dağıttı. Seçim reklamlarında ‘Çözüm Barış’ dediler ancak bizi kandırdılar. Bugün Türkiye hükümetlerinin güdümünde bir politika izliyorlar. İhaleler Ankara’da açılıyor. Cami inşaatları Ankara’da alınan karar ile yapılmaya başlandı.Türkiye ne söylerse onu yapıyorlar."

YA KARNI YADA SIRTI

Elçil, "CTP-DP hükümetine biz 6 Şubat'a kadar süre veriyoruz. Bu süre sonrasında da ‘Ya karnı ya da sırtı’ diyerek gerekeni yapacağız. Oynanan oyun belli. Biz oynanan bu oyunun bir parçası olmak istemiyoruz" dedi.

GENÇLİĞİ DÜŞÜNEN SİBEL NEDEN YASAYA EL ATMIYOR

"Sibel Siber’i 2 hafta önce ziyaret ettik. 3 hafta randevu talep ettik. Ondan Göç yasasının kaldırılması için bir Meclis Başkanı olarak yasanın görüşülmesini talep ettik diyen Şener Elcil, Sibel Siber evet ben yetkim gereği bu yasanın görüşülmesini sağlayabilirim. Ama demokratik teamüller gereği bunu yapamam. Başka yasalar var ve bu yasaların görüşüleceğini söyledi. Halbuki elindedir ve gençlik için adayım diyen Sibel Siber pek ala gençlik için bunu yapabilir" ifadesinde bulundu.

TÜRKİYE HÜKÜMETLERİNDEN KORKUYORLAR

Şener Elcil açıklamasına devamla, "Göç Yasasının görüşülmemesi ile ilgili olarak Sibel Siber de sorumludur. Seçilmesi ve gençlikten oy alabilmesi için adım atması gerek ve biz bu adımı görmek isteriz. Seçilip seçilmemesi bizi alakadar etmez. Ama biz gençliği düşünüyoruz. Türkiye hükümetlerinden korkuyorlar. Cumhurbaşkanı adayları Türkiye desteklerse kazanabilirler. destek vermezse seçilemeyeğini bilirler. Bu nedenle korkuyorlar’ Bizim Sibel Siber’ yaptığımız ziyaretimizi basın vermedi. Sadece bir gazete verdi. Bir Kamu kuruluşu olan BRT bile bundan bahsetmedi" dedi.

KADİFEDEN KESESİ ŞARKISI 1950’DE KALDI

Elcil, "bizler, Toplum Lideri seçeriz. Cumhurbaşkanı ve devlet başkanı seçmeyiz. 1950’lerin Münür Nureddin Selçuk’un söylediği  Kadifeden kesesi veya Safiye Aylan’ın şarkılarını hala daha söyleyen ve Rum bizi kesecek diyen bir Eroğlu var. Köy köy gezerek Annan Planına hayır diyen bir Eroğlu’nu halk unutmamalı diyerek" Eroğlu’na göndermede bulundu.

ANASTASİADİS’E HRİSTOFYAS DİYEN 80 YAŞINDA BİRİSİ

"Görüşmelerde Anastasiadis’e Hristofyas diyen ve görüşme yaptığı insanın ismini bile unutan 80’ine merdiven dayayan bir Eroğlu bizi nereye taşıyabilir Tecrübelidir diyorlar" ifadesinde bulunan Şener Elcil, "evet Eroğlu tecrübelidir. Arsa dağıtmada, suçluyu korumada partizanlıkta, adam kayırmada,üstüne yoktur. Devlet arazisi vermede, vatandaşlık dağıtmada, bu tip işlerde aklınıza ne gelirse eline kimse su dökemez. Sibel Siber iyi olabilir. Partisi Türkiye’nin güdümündedir. Bir Dışişleri Bakanı ile CTP Genel Sekreterinin yaptığı açıklamalara bir bakın ne demek istediğimi görürsünüz" ifadesinde bulundu.

YAŞAMI KOLAYLAŞTIRIP ÇÖZÜME KATKI OLACAK BAŞKAN ADAYI

"Bizim Öğretmenler Sendikalarının görüşlerine yakın Mustafa Akıncı var. Kudret Bey akademisyendir. Arif Salih Kırdağ için söyleyecek birşeyim yok. Bizim çözüme ihtiyacımız var" diyerek çözüme vurgu yapan Elcil, "sınır geçişini kolaylaştıracak. İletişimi sağlayacak ve Trodos’da, Baf’ta bile benim cep telefonu ile konuşma kolaylığını bana verecek, Türkçe ve Rumca dil açılımını sağlayacak pletikacılara ihtiyacımız var. Bu görüşlere yakın adaya bizde yakınız diyerek, Kıbrıs’ta bir çözüm sürecini başlatan ve sürdüren" bir adayı destekleyecekleri imasında bulundu.