Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, temel bir insan hakkı olan eğitim hakkının, “iş bilmez yöneticiler tarafından gasp edilmesine” sessiz kalmayacaklarını belirtti.

Elcil, “Denetleme Değerlendirme Kurulu Yasası’nı işletmeyen, yasa ile ilgili tüzükleri hayata geçirmeyen, okullardaki sorunları çözmeyen bir anlayışın Eğitim Bakanlığı’nı işgal altında tutması sorunun ana kaynağıdır” dedi.

Şener Elcil, konuyla ilgili açıklamasında, okullarda öğretmen, hademe ve altyapı gibi eksiklikler ve denetmenlerin sorunları dururken Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst’ün Ankara’da temaslarda bulunmasını eleştirdi.

Elcil, şöyle devam etti:

“Ankara’da yüzlerce yurtseverin katledilmesine zemin yaratan Kur’an Kursları ve İlahiyat Kolejlerine kapı açan, gericiliği eğitim diye Kıbrıs Türk toplumuna sunan Dürüst’ün denetmenlerin ve okulların yaşadıkları sorunlara ilgisizliği devam etmektedir. Konuyla ilgili olarak geçtiğimiz haftadan beri ‘grev’ yapan denetmenlerin sorunları konusunda teknik kurulu çalıştırmaması, herhangi bir açılım ortaya koymaması da art niyetli olduğunu ortaya koymaktadır.”