Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, Türkiye hükümetlerinin çıkarlarına dokunulunca hemen saldırıya geçtiğini savunarak, “Kıbrıs Türk toplumu sahipsiz değil, mücadeleden geri kalmayacağız” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun su konusundaki açıklamasını eleştiren Elcil, “Gerçek niyetleri bir kez daha ortaya çıktı. Kardeşlik, ana-yavru, et ve tırnak edebiyatı tamamen hamaset” iddiasında bulundu.

Yazılı bir açıklama yapan Elcil, “Öncelikle AKP’li pek muhterem beyefendi Eroğlu, adaya getirilen suyu bize kaç paraya satacaklarını söylesin” dedi.

Türkiye’deki yetkililerin Kıbrıs Türk toplumunu aşağılamayı alışkanlık haline getirdiğini savunan Şener Elcil, projenin Kıbrıslı Türklere su satmak için hazırlandığı ve propaganda malzemesi yapıldığını ileri sürdü.

Elcil, “İyilik yaptığını söyleyip bunu yüzümüze vuranlar, yandaşlarına menfaat sağlama planları gerçekleşmeyince tehdit ve şantajla Kıbrıslı Türkleri susturmaya çalışıyor” görüşünü savundu.

KTÖS Genel Sekreteri Elcil, “Yıllarca şantaj ve dayatmalarla adamızın kuzeyini bir sömürge haline getiren anlayışın değişmediğini bir kez daha bize hatırlatan Sayın Eroğlu’na teşekkür ediyoruz” dedi.