Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin, uzak mesafeden sıkılan kurşunun ensesinden girip burnundan çıkması sonucu öldüğü açıklandı.

Diyarbakır Barosu'nca bugün Sur ilçesinde bulunan Dört Ayaklı Minare'nin tahrip edilmesi nedeniyle basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasının bitmesinin ardından çıkan silahlı çatışmada, Tahir Elçi, başından aldığı kurşunla hayatını kaybetti. Elçi'nin naaşı, yapılan incelemenin ardından Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Hastaneye HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile milletvekilleri, belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş da geldi.

CENAZE YARIN TOPRAĞA VERİLECEK

Otopsinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cihan İpek, "Diyarbakır Adli Tıp Daire Başkanı otopside bulundu. Yapılan incelemede tek bir ateşli silah yarası ile sol kulağının arka tarafından uzak bir mesafe ile yapılan bir atışla ve giriş ve çıkış deliği olan ateşli silah yarası sonucu katledilmiştir. Biz çok üzülüyoruz. Üzüntülüyüz. Neler konuştuğumu şu an tam olarak bilemiyorum. Cenazesini yarın Diyarbakır'daki Yeniköy Mezarlığı'nda öğlen namazına müteakip defnedeceğiz. Otopsi raporu sonuç kısmı çok açık. Kişinin ölümünün ateşli silah mermi çekirdeği yaralanmasına bağlı kafatası sol zigoma ve burun kemiği, beyin beyincik kanaması ve harabiyeti sonucu meydana gelmiş kanaatindeyiz. Böyle bir sonuçla açıklanmıştır. Yani uzak mesafeden ateşli silah yarası ile olan bir ölümdür" dedi.