Yeni uygulamada faturalar, telefonlara SMS yolu ile gönderilecek.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun iki yıldır yenilikler yaptığına dikkat çeken Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim, Kurumun satılma noktasından satılamayacak noktalara ulaştığını vurguladı.

Kıbrıs Türk toplumuna en iyi hizmeti vermek hedefi ile çalıştıklarını belirten Akim, “bunların başında önce yıllardır yapılamayan yatırımlar gelir. Akıllı sayaçlardan başladık. Arkasından dizel motorlar aldık onun arkasından led ışıklara geçtik şimdi ise sistemleri rahatlatmaya ve sistemi tek elden yönetmeye yönelik çalışmalarımız sürmektedir. Buradaki amaç hem insanların yaşamını kolaylaştırmak hem de insanlarımızın tedarik ettiği elektriğin maliyetini aşağılara çekmek” dedi.

Akıllı sayaca geçilmesi ile elektrik maliyetinin ciddi anlamda aşağıya çekileceğini de belirten Akim, akıllı sayaçlarla bugüne kadar 20-25 milyon lira civarında tasarruf sağlandığını kaydetti.

Akim, fatura almak isteyenlerin dışındaki tüketicilere GSM operatörleri üzerinden SMS yolu ile faturalarının bildirileceğini ifade etti.

Akim “ İlle de ben fatura isterim diyorsa vatandaş duyurumuzda belirtildiği şekilde gerekli yerlere başvuracak . Gerekli işlemi yapmayan vatandaşlarımızın fatura istemediği sonucuna varacağız ve biz o vatandaşlarımıza 1 Ağustos’dan itibaren elektirik kurumuna olan tüketim borçlarını SMS yolu ile yollayacağız. SMS detaylı olarak gönderilecek. Geçmişten gelen bakiyeniz varsa o bakiye de olacak. Bakiyeniz yoksa net cari tüketimin toplamı gelecek” dedi.

Tüketicilerin istemesi halinde internet üzerinden hesaplarına ilişkin ayrıntıları da görebileceğine dikkat çeken İsmet Akim aynı dönemde çağrı sisteminin de devreye gireceğini, vatandaşın çağrı sistemini arayarak tüm ayrıntıları öğrenebileceğini belirtti.

Elektriği kesilenlerin internet üzerinden ödeme yapabileceğini kaydeden Elektrik Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim, mesai dışında da ödeme yapanların elektriğinin bağlanabileceğini açıkladı.

Akim, Faturaların vatandaşların telefonlarına mesaj olarak gönderilmesinin faturalara düşüş olarak yansıyacağını kaydetti.

Faturaların dağıtımı için 120 civarında personelin çalıştığını anımsatan Akim, söz konusu personelin maliyeti ve kullanılan araç gereçlerin bakım ile onarımına harcanan paradan tasarruf sağlanacağını, bunun da faturalara yansıyacağını söyledi.

Akim “Eğer kimse fatura talep etmezse peronelimizi başka alanlara kaydırdığımız oranda bu alandaki maliyetler faturalara düşüş olarak yansıyacak. Bu makdu ücret üzerinden de olabilir fiyat indirimi üzerinden de olabilir” dedi.

Akim, yeni istihdamlar yaratmak yerine bu alanlarda istihdam edilen personeli başka alanlara kaydırma şansları olacağını sözlerine ekledi.