Evrim Kamalı

Alayköy’de Ali Kofalı’nın beton şantiyesinde 7 Mart tarihinde 15.15 raddelerinde Nihat Yıldız’ın elektrik çarpması sonucu hayatını kaybetmesi üzerine tutuklanan zanlılar Ali Kofalı, Polat Yeniçeri ve Göksel Alçıcı dün mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis müfettiş muavini Hasan Ünal olayla ilgili bulguları aktardı. Ünal, huzurda bulunan zanlıların Alayköy’de 7 Mart tarihinde Kofalı Beton Şantiyesi’nde meydana gelen dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu ölüme sebep olma suçundan methaldar olduklarını söyledi. 

Fare kemirmiş olabilir

Ünal, konu şantiyede bulunan işçi lojmanları olarak kullanılan konteynerleri çevreleyen teller üzerinde bulunan toplam uzunluğu 33 metre olan elektrik kablosunun 20 metresinde muhtemelen fare kemirmesi nedeniyle oluşan elektrik kaçağı nedeniyle Nihat Yıldız’ın konu teller üzerine çamaşır sermeye çalışması sonucunda aldığı yüksek elektrik akımı nedeniyle hayatını kaybettiğini söyledi. Çalışanlardan aldıkları şahadet neticesinde konu şantiyeye elektrik tesisatını Polat Yeniçeri ve Göksel Alçıcı’nın taşeronu olduğu firmanın döşediğini öğrendiklerini söyleyen Ünal, Polat Yeniçeri ve Göksel Alçıcı’dan alınan ifadede ise konu şantiyede bulunan 2 konteynere yaklaşık 2 yıl önce tesisat döşediklerini, ancak döşedikleri elektrik tesisatının şu an bulunan tesisat olmadığını ve değişiklik yapıldığı yönünde beyanda bulunduğunu ifade etti.

Tahkikata etki etme olasılıkları yok

Polis Müfettiş Muavini Ünal, mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın henüz tamamlanmadığını, ancak zanlıların tahkikata etki etme olasılığının bulunmadığını söyleyerek,  zanlıların ileride görüşülecek davalarında hazır bulunmasını sağlamak maksadıyla uygun bir teminata bağlanmalarını talep etti.

Kıdemli yargıç Musa Avcıoğlu huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlıların yurtdışına çıkışlarının yasaklanması, ayda bir en yakın polis karakoluna ispat-ı vücut etmesi ve KKTC vatandaşı muteber 1’er kefilin 50 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.