Eskişehir'de temizlikçi olarak başladığı fırında ustalığa yükselen 40 yaşındaki Ayla Günalay, erkek mesleği olarak bilinen fırıncılık konusunda meslektaşlarına adeta taş çıkartıyor. İki yıldır fırıncılık yapan Günalay, Ramazan pidelerini de elleriyle hazırlayarak fırına veriyor.

Büyükdere Mahallesi'nde bulunan ekmek fırınına temizlikçi olarak başvuran evli ve bir kız annesi Ayla Günalay, zamanla ustaların çalışmalarını görerek fırıncılığa merak saldı. Kısa sürede hamur yoğurup, şekil vermeyi ve fırına ekmekleri atıp pişen hamurları çıkartmayı öğrenen Günalay, eline aldığı fırın küreği ile adeta erkeklere taş çıkartıyor. Günalay, Ramazan ayının vazgeçilmezi olan pideleri de kendi elleri ile hazırlayıp fırınlıyor.

Mesleğini çok sevdiğini belirten Günalay, işini uzun yıllar sürdüreceğini aktardı. Günalay, "Burada 2 yıl önce temizlikçi olarak başlamıştım. Hamur yoğurmak, tırnaklamak, fırına pide atıp pişirmek, mayalı hamurları yapmak kısacası bir erkek işini severek yapıyorum, kendime de güveniyorum. Uzun yıllar da bu mesleği yapmayı düşünüyorum. İşimi çok seviyorum" dedi.

İşletme sahibi Mehmet Akbal ise, Günalay'dan memnuniyetini dile getirdi. Günalay'ın ev hanımlarına güzel bir örnek olduğunu kaydeden Akbal, "Ayla hanım yaklaşık 2 yıl önce bize iş başvurusunda bulundu. Temizlik işçisi olarak aldık ama bu mesleğe heves etti, özendi ve öğrendi. Bir erkek hegomonyası altında olan fırıncılık mesleğini kadınların da başarıyla yapacağını bize gösterdi. Diğer evde oturan iş bekleyen kadınlarımıza güzel bir örnek oldu. Yani işsizlik yok demsinler, buyursunlar gelsinler. Kadınların yapamayacağı iş yoktur. Biz kendisinden çok memnunuz, çok başarıl ıbir işçimiz. Allah yolunu açık eylesin" ifadelerini kullandı.