Yüksek Adliye Kurulu Salonu’nda yapılan törende Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik yaptığı konuşmada, bir önceki Mahkeme Başkanı’nın emekliye ayrılmasıyla boşalan yeri doldurmak için açılan münhal neticesinde Bertan Özerdağ’ı Yüksek Mahkeme Yargıçlığı’na atadıktan sonra sırayla Kaza Mahkemesi Başkanlığı ve Kıdemli Yargıçlık münhalını doldurduklarını kaydetti.

Kaza Mahkemesi Başkanlığı’na Düriye Elkıran’ın seçildiğini, Kıdemli Yargıçlığa ise Musa Avcıoğlu’nun seçildiğini dile getiren Şefik, bugün Elkıran ve Avcıoğlu’nun yeminleri için hazır bulunduklarını dile getirerek, kendilerine görevlerinde başarılar diledi ve görevlerinde muvaffak olacaklarından da emin olduğunu kaydetti.

Şafak ayrıca, 3 Yeni Yargıcın tayin edilmiş olmakla birlikte onların seçiminin Cuma günü tamamlanmış olmasından dolayı gerekli formalitelerin tamamlanmasına olanak sağlanması nedeniyle onların yemin törenlerinin de gelecek Pazartesi günü yapılacağını söyledi.

Konuşmanın ardından, Düriye Elkıran ve Musa Avcıoğlu’nun özgeçmişleri okundu. Yemin eden  Elkıran ve Avcıoğlu,  görevlerine bugünden itibaren başlamış oldu.

DÜRİYE ELKIRAN’IN ÖZGEÇMİŞİ

16 Kasım 2015 tarihinden itibaren Kaza Mahkemesi Başkanlığı’na atanan Duriye Elkıran, 21 Mayıs 1970 tarihinde Limasol’da doğdu. 1988 yılında Türk Maarif Kolejini bitirdikten sonra eğitimine devam ettiği İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 14 Eylül 1993 tarihinde mezun oldu ve Avukatlık stajını müteakip 14 Aralık 1994’te Lefkoşa Barosuna kaydını yaptırdı.

4 Mart 2002 tarihinde Kaza Mahkemesi Yargıçlığına, 1 Temmuz 2008 yılında Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıçlığına atandı. Lefkoşa, Gazimağusa ve Güzelyurt Kaza Mahkemelerinde görev yaptı. Lefkoşa Kaza Mahkemesinde Kıdemli Yargıç olarak görevini sürdürmekte iken, Yüksek Kaza Mahkemesi başkanlığına atanan Düriye Elkıran, evli ve 2 çocuk annesidir. İngilizce bilmektedir.

MUSA AVCIOĞLU’NUN ÖZGEÇMİŞİ

16 Kasım 2015 tarihinden itibaren Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıçlığına atanan Musa Avcıoğlu, 9 Ağustos 1980 tarihinde Lefkoşa’da doğdu. Lise öğrenimini Girne’de tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 2002 yılında mezun oldu. Avukatlık stajını müteakip 7 Ocak 2004’te Baroya kaydını yaptırdı.

1 Ekim 2010 tarihinde Kaza Mahkemesi Yargıçlığına atandı ve sırasıyla Lefkoşa ve Girne Ceza Mahkemeleri ile Girne Kaza Mahkemesi’nde görev yaptı. Yüksek Adliye Kurulu tarafından Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıçlığına atanan Musa Avcıoğlu, İngilizce bilmektedir.