Evrim Kamalı

Arkadaşları tarafından kendisine emanet edilen Renault ve BMW marka iki aracı satarak “emanetçi tarafından sirkat” suçunu işleyen zanlı Kâmil Gümüşok tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele hakkında şahadet veren Polis Memuru Ömer Can olayla ilgili bulguları aktardı. 

Can, zanlı Kâmil Gümüşok'un Aralık 2015’te kendisine emanet edilen Renault ve BMW marka araçları, sahiplerinin izni olmadan başkasına satarak “emanetçi tarafından sirkat” ve “sahtekârlıkla para temini” suçlarını işlediğini söyledi. Polis gönüllü ifade verip suçunu kabul ettiğini belirttiği zanlının mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti. Can, zanlının benzeri suçtan daha önceden de Girne Mahkemesi tarafından teminata bağlandığını ve mahkeme emri gereği olan ispat-ı vücut işlemlerini yapmadığını da ekledi.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç, zanlının ileride görüşülecek davalarında hazır olmasını sağlamak maksadıyla yurtdışına çıkışının yasaklanmasına ve KKTC vatandaşı muteber 2 kefilin 50'şer bin TL’lik kefalet senedi imzalamaları koşuluyla tutuksuz yargılanmasına emir verdi.