Devrim Demir

“Yasadışı kürtaj” davasının sanıkları önceki gün itham edildikten sonra dün ilk duruşma yapıldı.

Tutuklu yargılanan Doktor Fahri Karagözlü, Doktor Rasiha Serdaroğlu, Doktor Mehmet Ali Tunçbilek, Doktor Verda Özkent Tunçbilek, ebe Ayşegül İşbilen ve emekli hemşire Taner Okburan dün Girne Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin huzuruna çıkarıldı. Yargıç Murat Soytaç ve Seren Bensen’in üye olarak yer aldığı heyete yalnızca bu dava için Girne Kaza Mahkemesi Başkanı Fatma Şenol başkanlık ediyor.

İddia Makamı Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Erdinç Akyener hazır bulunduğu davada, Mehmet Ali Tunçbilek’i Avukat Serhan Çınar, Verda Tunçbilek’i, Avukat Mustafa Şener, Ayşegül İşbilen ile Taner Okburan’ı Avukat Emre Kadri, Fahri Karagözlü’yü Avukat Güneş Menteş ve Rasiha Serdaroğlu’nu Avukat Tahir Seroydaş ile Avukat Ömer Başay temsil etti.

Soruşturma memuru polis çavuşu Namık Kemal Baz mahkemede dinlendi.

5-1024x683.jpg

Emareler tek tek gösterildi

Kürtaj skandalı davasının ağır ceza mahkemesindeki ilk duruşmasında olayın soruşturmasını yapan Polis Çavuşu Namık Kemal Baz tanık olarak dinlendi. Baz, soruşturmada yaptığı işlemler ile ilgili mahkemeye bilgiler aktardı. Baz, ifadesi ile birlikte olayla ilgili kanıtları tek tek mahkemeye sundu.

Hz. Mevlana Türbesi yakınlarında bulunan fetüslerin sarılı olduğu hasta bezleri, ameliyat bezleri ve siyah çöp torbaları, sanıklara ait cep telefonları, Ada Hospital’e ait kayıt defterleri ve ajandalar, kamera kayıt sistemleri ve sanıkların gönüllü ifadesinden oluşan 49 emare mahkemeye ibraz edildi. Duruşmada savunmanın talebi üzerine sanıkların ifadeleri de okundu.

Duruşma yarın devam edilecek

Girne Kaza Mahkemesi Başkanı Fatma Şenol, mesai saatinin bitmesinden dolayı emarelerin sunulmasına devam edilmek üzere davayı görüşülmek üzere yarın sabah saat 10.30’a erteleyerek oturumu kapadı.

doktrolar-1-1012x1024.jpg