Evrim Kamalı

KKTC’de faaliyet gösteren bir tüp bebek merkezinde yöneticilik ve Embriyoloji Uzmanı olarak görev yapan ve evinde uyuşturucu madde bulunarak tutuklanan C.K, teminata bağlanmak üzere dün yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.

(Kamalı Haber) Mahkemede meseleyle ilgili şahadet veren Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli Polis Çavuşu Mehmet Bayram bulguları aktardı. Bayram, huzurda bulunan zanlı C.K’nin, kalmakta olduğu apartmanın damında 2 ayrı saksıda 50 cm uzunluğunda 2 kök Hint keneviri bulunduğunu, ayrıca ev içerisinde yapılan aramada ise 5 adet extacy türü hap ile 8 gram ağırlığında Hint keneviri bulunduğunu söyledi. 

130 gram uyuşturucu bulundu

Bayram, zanlının tasarrufunda toplam 5 hap ile 130 gram ağırlığında uyuşturucu madde bulunduğunu, zanlı aleyhine “kanunsuz uyuşturucu madde ziraatı, alma ve tasarruf” suçlarından dava getirildiğini kaydetti ve aleyhine getirilen yazılı davasına kabul yönünde beyan veren zanlının mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

30 bin TL nakit ödeyecek, 100 bin TL’lik kefalet senedi imzalayacak

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Meltem Dündar, zanlının ilerde görüşülecek davasında hazır bulunmasını sağlamak maksadıyla yurtdışına çıkışının yasaklanmasına, haftada bir gün ispat-ı vücut etmesine, KKTC vatandaşı muteber bir kefilin 150 bin TL’lik kefalet senedi imzalamasına, zanlının kendisinin de 100 bin TL’lik kefalet senedi imzalamasının yanında ve 30 bin TL nakdi teminat yatırmasına emir verdi