Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu’na bağlı Emek-İş sendikası’nda 20. Olağan Genel Kurul yapıldı.

Dev-İş basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, sendikanın yeni yönetim, denetim ve onur kurullarının belirlendiği olağan genel kurul, Dev-İş Ahmet Sadi Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.

Buna göre, Emek-İş’in yeni yönetim kurulu; Koral Aşam, Çağan Gulamkadir, Ogün Öneri, Cemal Özkoldaş, Burçin Kişimir, Saffet Okalpoğlu, Hasan Yıkıcı, onur kurulu; İpek, Altınışık, Zarif Gulamkadir ve Leyla Ulubatlı, denetim kurulu da Güneş Özzeki, Ozay Kaya ve Fatma Sadrazam’dan oluştu.

Görev dağılımının ise en yakın sürede yapılacağı belirtildi.

1458993027.jpg

AŞAM: “DÜNYA VE ÜLKEMİZ ZOR BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR”

Emek-İş Başkanı Koral Aşam olağan genel kurulda yaptığı konuşmada, dünya ve ülkenin zor bir süreçten geçtiğini ifade ederek, sermayenin daha fazla kar için her türlü aracı kullanarak emek cephesi ve halka saldırdığı ve emekçilerin kazanımlarını ortadan kaldırmak için her yolu mubah saydığını iddia etti.

Dev-İş ve ona bağlı Emek-İş’in kurulduğu günden beri, kararlı mücadele içerisinde olduğunu belirten Aşam, “Kıbrıs’ın yeniden birleştirilmesi konusundaki duruşu, ilk günkü kararlılığında olup; iki bölgeli, iki toplumlu siyasi eşitliğe dayalı Birleşik Federal Kıbrıs tezini, her koşulda dile getirmiş ve savunmuştur. Federal Devlet tek egemenliği, tek vatandaşlığı ve tek uluslararası kimliği öngören bir yapıda olmalıdır. Bizler, Federal Kıbrıs mücadelesini, emek kavgasından ayırmayarak emekçilerin kardeşçe, daha özgür, daha adil ve daha refah bir düzende yaşamaları için mücadele etmeye devam ediyoruz” dedi.

Aşam, son üç yıl içerisinde çeşitli örgütlenme çalışmaları yaptıkları ve bunların sonuçlarını da almaya başladıklarını ifade ederek, sendikaya katılan yeni iş yerlerini açıkladı.

Aşam açıklamasına şunları ifade etti:

“2015 yılı içinde Ercan Hava Limanında, yer hizmetleri veren Cyprus Airport Servises (CAS Ltd) çalışanları arasında, Haspolatta iki topluma da Kanalizasyon ve atık su arıtma hizmeti veren WTE WasserTeknik GmbH çalışanları arasında ve Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası çalışanları arasında örgütlülüğünü tamamlayarak Toplu İş Sözleşmelerini sonlandırmak adına görüşmelerini sürdürmektedir. Emek-İş 40 yıldır, ırk, din, dil, yaş, cinsiyet, siyasi görüş ve parti ayırımı yapmadan, tüm emekçileri kucaklayıp, sınıf çıkarları doğrultusunda mücadele eden bir sendikadır. Bu süre zarfında kayıplar da, kazançlar da, iyi de, kötü de bizimdir. Hiç kimseyi dışlamadık, reddetmedik. Ancak kaybı kazanca, kötüyü iyiye dönüştürmenin, üyelerimizin haklarını her zaman ve her şartta korumanın, temel görevimiz olduğunu hiç bir zaman unutmadık. Tüm güçlüklere ve baskılara rağmen doğru bildiğimiz yolda ilerlemeye devam ettik, etmeye de devam edeceğiz.”

1458993025.jpg