KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Emekli Astsubaylar Derneği Genel Başkanı Esen Ömürlü, bazı çevrelerin içi boş, çerçevesi belirsiz, çözüm sloganlarının esiri olduğunu savunarak, “Bu çevreleri akıllarını başlarına toplamaya, bugünkü varlığımızın tek teminatı olan KKTC devletine sahip çıkmaya çağırıyoruz” dedi.

Esen Ömürlü, Kıbrıs konusuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Kıbrıs müzakerelerinin sonuç almaktan uzak bir mecra olduğunu savunan  Ömürlü, “KKTC Meclisini göreve çağırıyor, Rumların değil, Kıbrıs Türk halkının gelecek güvencesini sağlayacak, egemen varlığımızı ve haklarımızı koruyacak, tanınma talebimizi gündeme getirecek, yeni politikalar konusunda, ortak deklarasyon kararı almaya davet ediyoruz” dedi.

Ömürlü şunlara yer verdi:

“Egemen varlığımızı, siyasi eşitliğimizi, Anavatanımız Türkiye’nin etkin ve fiili garantörlüğünü içermeyecek, Avrupa Birliği birincil hukuku olarak kabul edilmeyecek dayatma bir çözüm, Rum-Yunan ve emperyalist ülkelerin hak ve çıkarlarını koruyabilir. Ancak Kıbrıs Türk halkına yakın gelecekte, sadece azınlık olma, egemen varlığını yitirme ve sonuçta esaretten başka bir şey asla getiremez.

Bu nedenle, içi boş, çerçevesi belirsiz, çözüm sloganlarının esiri olmuş, tüm çevreleri akıllarını başlarına toplamaya, bugünkü varlığımızın tek teminatı olan KKTC devletine sahip çıkmaya çağırıyoruz. “