Kıbrıs Türk Emekli Dernekleri Koordinasyon Konseyi, Kıbrıs müzakereleri konusunda sivil toplum örgütleri ile kamuoyuna  doyurucu bilgi verilmemesinin ve “yolun sonuna gelinmiş” gibi beyanatlar verilmesinin ciddi kaygılara yol açtığını kaydetti.

Konsey’den yapılan açıklamada,  Türkiye ve  Cumhurbaşkanı Akıncı’ya herhangi bir güvensizlik duyulmadığı ancak sadece siyasi parti başkanlarının bilgilendirilmesinin yeterli olmadığı ifade edildi.

Rum tarafının ve Yunanistan’ın beyanatlarını aynen tekrarlamalarının, kilisenin ilk kez Rum Yönetimi ile ayni dilden konuşmasının kuşkuları artırdığı kaydedilen açıklamada,  “Daha dün Çipras’ın garantileri reddetmesi, Türk askerinin tümü ile KKTC’yi terk etmesini istemesi, Türkiye’den gelen kardeşlerimizin geri gitmesini talep etmesi, kendi kendimize nereye gidiyoruz sorusunu sormamamıza yol açmaktadır” denildi.

Açıklamada, Türkiye’nin etkin ve fiili garantisini içermeyen, sulandırılmamış iki kesimliliği sağlamayan, siyasi eşitliği olmayan, kıyı şeritlerinden ve  topraktan ciddi tavizler veren herhangi bir anlaşmaya asla onay verilmeyeceği ifade edildi.